Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μ. Χριστοδουλάκης: To ΚΙΝΑΛ ήρθε για να μείνει

Μ. Χριστοδουλάκης: To ΚΙΝΑΛ ήρθε για να μείνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ,

«Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που μας απέδειξε ότι ο σωστός δρόμος ήταν ο δικός μας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τον ακολούθησε, επιβάρυνε με τεράστιο κόστος τη χώρα» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

«Αυτά που δήλωσε ο κ. Τσίπρας για το ‘καθαρό μυαλό του που έκανε τη σωστή επιλογή το καλοκαίρι του 2015’, αν δεν πληρώναμε τόσο ακριβό τίμημα από τις επιλογές του, σήμερα θα μπορούσαμε να γελάγαμε» παρατήρησε ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 100,3.

Όπως είπε, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας με αρωγό και τη Ν.Δ. εισήγαγε τον αντιμνημονιακό λόγο και γι΄ αυτό έγινε στη συνέχεια κυβέρνηση».

Αντίθετα, πρόσθεσε, «εμείς φτάσαμε από το 44% στο 6% γιατί πήραμε τη δύσκολη απόφαση να σώσουμε τη χώρα».

«Πρέπει λοιπόν να αναγνωρισθεί ποιος έβαλε πλάτη για να σωθεί η χώρα και ποιος προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση και κόστος σε βάρος της ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας» επισήμανε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Σημείωσε ακόμη πως «ο λόγος που η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία περνάει κρίση και έχει μειωμένα ποσοστά δεν είναι ότι της λείπουν κόμματα με μεγάλα ποσοστά, για να ανεγερθεί ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας», αλλά «αυτό που λείπει είναι το αφήγημα».

«Με πειστικά επιχειρήματα προς τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα ότι υπάρχει άλλος δρόμος από τις συντηρητικές συνταγές λιτότητας. Λογικές τύπου καλούμε τον Τσίπρα, τον βαφτίζουμε Σοσιαλδημοκράτη και θεωρούμε ότι έτσι θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της Σοσιαλδημοκρατίας, σίγουρα δεν πρόκειται να αποδώσουν. Σοσιαλδημοκράτης δεν γίνεσαι στα λόγια» τόνισε.

Για την επέτειο ενός έτους από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι «μέσα στο κλίμα πόλωσης και διχασμού στο οποίο επενδύουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., η επιλογή μας είναι να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Ελλήνων.

«Εμείς τα μηνύματα τα παίρνουμε από την επαφή μας με τον κόσμο. Λόγω της ιδιότητάς μου είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι και μαζική και θετική.

»Οι γεμάτες αίθουσες στέλνουν το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα κόμμα παροδικής συσπείρωσης επιμέρους μηχανισμών. Είναι ένας νέος φορέας που ήρθε για να μείνει» εκτίμησε.

Σχετικά άρθρα