Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών» – «Δεν θα την ψηφίσουμε ποτέ»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών» – «Δεν θα την ψηφίσουμε ποτέ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καστοριά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Από την ακριτική Καστοριά που σήμερα γιορτάζει 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό και την ενσωμάτωσή της στο εθνικό κορμό της Ελλάδας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε ως «επαίσχυντη» για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

«Από εδώ την ακριτική Καστοριά λέμε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η λίμνη των Πρεσπών, η οποία είναι πια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά αλλά για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.

»Μία συμφωνία η οποία εκχωρεί τη “μακεδονική” γλώσσα και τη “μακεδονική” εθνότητα στους γείτονές μας».

Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα είμαστε στην Καστοριά για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη».

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι εδώ και καιρό «έχω κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα και το κρεσέντο παροχών που έχει εξαπολύσει ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά» και τόνισε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη αχρείαστες προσλήψεις στο δημόσιο, χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις κι ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα κάνουν την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει μπροστά».

Επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος «δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο και αρκούνται στις χειρότερες συνήθειες της μεταπολίτευσης αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος αγκαλιασμένοι και εξαρτώμενοι από τις καρέκλες τους».

«Οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ακριβά μια φορά την άνοδο του κ Τσίπρα στην εξουσία δεν χρειάζεται να πληρώσουν και την πτώση του» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, απάντησε ότι γνωρίζει αρκετά χρόνια τον Γιώργο Κασαπίδη και πως του έχει εμπιστοσύνη στο αναπτυξιακό σχέδιο που θα εκπονήσει για τη δυτική Μακεδονία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η δυτική Μακεδονία θα είναι γαλάζια μετά τις περιφερειακές εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε την εορταστική λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά και την δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Καστοριάς, στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Μακεδονομάχων, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση μαθητικών τμημάτων από δημοτικά γυμνάσια και λύκεια της πόλης, αλλά και στρατιωτικών τμημάτων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα