Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Αλλάζουν πολλά με τη συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους – 10.000 προσλήψεις μέσα στο 2019

Τσίπρας: Αλλάζουν πολλά με τη συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους – 10.000 προσλήψεις μέσα στο 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, Αλέξης Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ΑΣΕΠ, Εκκλησιαστική Περιουσία, Ορθόδοξη Εκκλησία, Προσλήψεις, Συνταγματική Αναθεώρηση, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Εντός του 2019 θα προκηρυχθούν 10.000 προσλήψεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας και την αποδέσμευση των ιερέων από το ελληνικό δημόσιο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlpha» ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «κατοχυρώνουμε το ένα προς ένα στο δημόσιο και το 2019 θα έχουμε 8.000 αποχωρήσεις και αντίστοιχες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, συν 7.500 προσλήψεις που έχουμε βρει τους πόρους.

»Αντίστοιχα και το 2019, όπου θα έχουμε 8.000 αποχωρήσεις και αντίστοιχες προσλήψεις συν τις 10.000 θέσεις από την αποδέσμευση των ιερέων».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «εντός του 2019 θα προκυρηχθούν οι προσλήψεις, από την αποχώρηση των κληρικών, και αυτές θα καλυφθούν το 2020».

Παράλληλα, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις από το πλαίσιο συμφωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καταγεγραμμένο βήμα χωρίς αντιδράσεις» και πως «οι δύο πλευρές κάνουν μισό βήμα πίσω για να κάνουν πολλά βήματα μπροστά».

«Είχαμε τρία χρόνια προεργασίας με την εκκλησία», πρόσθεσε και ανέφερε πως «σε βάθος χρόνου από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας φιλοδοξούμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό οικονομικό όφελος».

Υστατη λύση η εκλογή ΠτΔ από τον λαό

Μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα είναι η ύστατη λύση, προκειμένου να μην «πέφτει» η κυβέρνηση τόσο εύκολα.

«Για αυτό τον λόγο θεσπίζουμε τη διαδικασία με την ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να μπορεί να προκύψει ΠτΔ από το Σώμα», πρόσθεσε.

«Στόχος μας είναι να «εκβιάσουμε» τη συναίνεση. Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον ΠτΔ, δεν είναι ώριμο, θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας, όπου οι εξουσίες είναι στο Κοινοβούλιο.

»Βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του ΠτΔ από την κοινοβουλευτική περίοδο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα