Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβέλης: Όχι μόνο νόμιμη αλλά και ηθική η καταβολή των αναδρομικών

Κουβέλης: Όχι μόνο νόμιμη αλλά και ηθική η καταβολή των αναδρομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βουλή των Ελλήνων, Ένστολοι, Λιμενικό Σώμα, Υπουργείο Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης,

«Δεν είναι μόνο νόμιμο αυτό που γίνεται, είναι και ηθικό» δήλωσε αναφερόμενος στην τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών στους εργαζόμενους που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «βεβαίως υπάρχουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88, παράγραφος 2 του Συντάγματος, που δέχθηκε ότι κατά παράβαση του Συντάγματος, περιεκόπησαν οι συγκεκριμένες αποδοχές.

»Θα μπορούσε όμως η κυβέρνηση παρά την ύπαρξη των συγκεκριμένων αποφάσεων να παρατείνει το χρόνο καταβολής του συγκεκριμένου ποσού, το οποίο καταβάλλεται για να αποκαταστήσει μία υπαρκτή αδικία.

»Υπάρχει ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος και έτσι η κυβέρνηση έρχεται σήμερα να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό».

«Θα έλεγα όμως παραφράζοντας τη σχετική έκφραση ότι δεν είναι μόνο νόμιμο αυτό που γίνεται, είναι και ηθικό.

»Και είναι ιδιαίτερα ηθικό έναντι μίας κατηγορίας εργαζομένων, ένστολων εν προκειμένω, των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, εάν λάβουμε υπόψη μας ποιες υπηρεσίες προσφέρουν, με αυτοθυσία και προσήλωση στο καθήκον», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα και στην Ελληνική Ακτοφυλακή ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «υπολείπονται για την κάλυψη των οργανικών θέσεων, περίπου 1500 θέσεις.

»Δηλαδή με 1.500 θέσεις λιγότερες, αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες, προστατεύουν τα σύνορα της χώρας και εκτελούν πολλαπλά καθήκοντα που έχουν σχέση, με τη θάλασσα και τη ναυσιπλοΐα».

»Και όμως χωρίς πικρία, αλλά με πλήρη συνείδηση των όσων προσδιόρισαν την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, συνεχίζουν να υπηρετούν το καθήκον με ιδιαίτερη αφοσίωση», σημείωσε.

«Κατά τούτο νομίζω ότι η υπερψήφιση της τροπολογίας από όλους τους βουλευτές, είναι πράξη υποχρέωσης όχι μόνο έναντι της νομιμότητας αλλά και έναντι της ηθικής», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχετικά άρθρα