Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ναι» θα πει η ΝΔ στην τροπολογία για τα αναδρομικά

«Ναι» θα πει η ΝΔ στην τροπολογία για τα αναδρομικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιατροί ΕΣΥ, Δικαστικοί Λειτουργοί, Ένστολοι, Νέα Δημοκρατία, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Χρήστος Σταϊκούρας,

Την απόφαση της ΝΔ να υπερψηφίσει την τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών γνωστοποίησε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, επικρίνοντας ωστόσο την κυβέρνηση για «ψηθοθηρία».

«Η κυβέρνηση συμμορφώνεται, επιτέλους, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Όμως η αναγκαστική συμμόρφωσή της γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι υλοποιεί την καταβολή «με λάθος τρόπο» γιατί «ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

«Για τους δύο αυτούς λόγους, είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους εν όψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές.

»Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα