Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναδρομικά 1,4 δισ. σε ένστολους, επιστήμονες και δικαστικούς – Πώς θα γίνει η καταβολή

Αναδρομικά 1,4 δισ. σε ένστολους, επιστήμονες και δικαστικούς – Πώς θα γίνει η καταβολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δικαστικό Σώμα, Ένστολοι, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Το δρόμο για την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών συνολικού κόστους 1,4 δισ. ευρώ σε πέντε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων αλλά και τους συνταξιούχους αυτών των κατηγοριών ανοίγει τροπολογία η οποία κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας, ;όπως αναφέρει το www.euro2day.gr, εφάπαξ χρηματικά ποσά θα καταβληθούν προς:

1. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

2. Γιατρούς του ΕΣΥ, γιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ, επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς.

3. Μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΚ), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και σε λοιπό προσωπικό.

4. Τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

5.Τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

6. Τους συνταξιούχους των ανωτέρω κατηγοριών προσωπικού.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει εφάπαξ εντός του Δεκεμβρίου ενώ η εξειδίκευση, όπως προκύπτει από την τροπολογία, θα γίνει με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση συναρμοδίων υπουργών, με τις οποίες θα ορίζονται ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την καταβολή των αναδρομικών.

Το καθαρό ποσό μετά από τις κρατήσεις υπολογίζεται στα 820 εκατ. ευρώ.

Τα αναδρομικά θα καταβληθούν εφάπαξ, χωρίς να επηρεάζουν τις εφεξής καταβαλλόμενες αποδοχές των συγκεκριμένων κατηγοριών προσωπικού. Ανάλογα δε με την κατηγορία του προσωπικού, αφορούν και πάλι στη βάση των δικαστικών αποφάσεων, διαφορετικά χρονικά διαστήματα, επηρεάζοντας έτσι και τα επιμέρους ποσά των δικαιούχων.

Ειδικότερα,στην πρώτη κατηγορία δικαιούχων, αυτή των ενστόλων, τα αναδρομικά αφορούν το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, για όσο χρόνο τα συγκεκριμένα στελέχη ήταν εν ενεργεία.

Θα καταβληθούν ποσά που αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις στις 31/7/2012 και των μηνιαίων αποδοχών που τους κατεβλήθησαν τελικά μετά τις περικοπές.

Στη δεύτερη κατηγορία, των γιατρών του ΕΣΥ, τα αναδρομικά αφορούν το χρονικό διάστημα από 13/11/2014 ως και τις 31/12/2016 (και για όσο χρόνο οι δικαιούχοι ήταν ενεργοί)

Για τους πανεπιστημιακούς και τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στις Ορχήστρες, το χρονικό διάστημα είναι από 1η Ιανουαρίου 2015 ως και 31 Δεκεμβρίου 2016.

Στους δικαστικούς, το εφάπαξ αφορά την περίοδο από 1η Αυγούστου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014 αλλά αντιστοιχεί στο υπόλοιπο μισό της διαφοράς αποδοχών που απορρέει μετά τη διορθωτική παρέμβαση του 2014.

Οσον αφορά στους συνταξιούχους των παραπάνω κατηγοριών προσωπικού, η τροπολογία ορίζει ότι θα καταβληθούν αναδρομικά και εφάπαξ χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ της σύνταξης που θα έπαιρναν αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι περικοπές του 2012 και αυτής που πραγματικά τους κατεβλήθη.

wwww.euro2day.gr

Σχετικά άρθρα