Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αναφέρει η ΝΔ για «παρεμβάσεις στη διαδικασία του ΑΣΕΠ»

Τι αναφέρει η ΝΔ για «παρεμβάσεις στη διαδικασία του ΑΣΕΠ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΣΕΠ, Γιώργος Γεωργαντάς, Δικαιοσύνη, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παναγιωτόπουλος,

Άρχισε την Τρίτη η προκαταρκτική εξέταση από τη Δικαιοσύνη για ενδεχόμενες παρεμβάσεις υπουργών στο ΑΣΕΠ, κατά τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων στα υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό, στην 22η Πταισματοδίκη Αθηνών κλήθηκαν και κατέθεσαν χθες Τρίτη ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι στις 7 Αυγούστου είχαν καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Σε δήλωσή τους, οι δύο τομεάρχες υπενθυμίζουν ότι, «σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του ΑΣΕΠ, υπουργοί απαίτησαν και έλαβαν αντίγραφα από τα στοιχεία και τα προσόντα των υποψηφίων για τις θέσεις αυτές τόσο ιδιωτών, όσο και δημοσίων υπαλλήλων.

»Η κατάφωρη αυτή παραβίαση του σχετικού νόμου για την επιλογή των γραμματέων, αλλά και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων, υποδηλώνει ξεκάθαρα σκοπιμότητα παρέμβασης στη διαδικασία, η οποία θα αποκαλυφθεί και είναι βέβαιο ότι θα αξιολογηθεί ποινικά.

»Η κυβέρνηση αρνείται τόσο καιρό να απαντήσει κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν από τις ενέργειες αυτές των υπουργών της, ωστόσο σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις απευθείας στην Ελληνική Δικαιοσύνη» υποστηρίζουν οι κύριοι Γεωργαντάς και Παναγιωτόπουλος.

Σχετικά άρθρα