Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κεφαλογιάννης αποκαλύπτει γιατί η ΝΔ θέλει τον Μάνφρεντ Βέμπερ για το ΕΛΚ

Ο Κεφαλογιάννης αποκαλύπτει γιατί η ΝΔ θέλει τον Μάνφρεντ Βέμπερ για το ΕΛΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλεξ Στάμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μάνφρεντ Βέμπερ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νέα Δημοκρατία,

Τους λόγους για τους οποίους η Ν.Δ. επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ έναντι της υποψηφιότητας του Άλεξ Στουμπ για επικεφαλής του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές, που αναμένεται να είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλυσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Επιλέξαμε σε αυτή τη φάση να στηρίξουμε τον κ. Βέμπερ γιατί είναι φίλος μας» τόνισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», από το Ελσίνκι, όπου συνέρχεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

«Ο κ. Βέμπερ είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ. Με αυτόν έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ στενά για τα ελληνικά θέματα» αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης και εξηγεί:

«Ο κ. Βέμπερ είναι αυτός που πρωταγωνίστησε, έπειτα από πρόταση που είχα την ευκαιρία να κάνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να κάνουμε την αίθουσα Μητσοτάκη.

»Είναι μεγάλη τιμή να έχουμε δυο ξεχωριστές διακρίσεις για την Ελλάδα, το πέρασμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ήταν το πιο σημαντικό πέρασμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μια διακεκριμένη αίθουσα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

»Ο κ. Βέμπερ είναι αυτός που πρωταγωνίστησε στην πρόταση που είχα την ευκαιρία να καταθέσω ως πρόεδρος της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάνης και να βγει ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

»Και βεβαίως, ο κ. Βέμπερ συνεργάστηκε με τις άλλες πολιτικές ομάδες και πήραμε το πρωτοφανές ψήφισμα για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, όταν είχαμε αυτό το μεγάλο θέμα, αυτό το μεγάλο “αγκάθι” στις σχέσεις μας με την Τουρκία» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη στάση του, είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε απόλυτα να συνεννοηθούμε και με χαρά τον υποδεχθήκαμε, πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα.

»Και ο κ. Στουμπ είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Και μ’ αυτόν έχουμε άριστη συνεργασία. Αλλά σ’ αυτή τη φάση πρέπει να επιλέξεις. Κι όταν επιλέξεις πρέπει να το φωνάξεις. Κι εμείς επιλέξαμε σε αυτή τη φάση να στηρίξουμε τον κ. Βέμπερ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι «καλώς γίνεται ο διάλογος», αλλά «ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία και η προχειρότητα είναι αυτές που μας κάνουν να έχουμε μια στάση επιφυλακτική απέναντι σ’ αυτές τις κινήσεις του πρωθυπουργού».

Είπε ακόμα σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση ότι «πολλά θέματα ο πρωθυπουργός τα χειρίζεται με μόνο γνώμονα τη διαχείριση της ήττας των ερχόμενων εκλογών και με μια διάθεση να αλλάξει την ατζέντα, που είναι δυσμενής απέναντί του.

«Ο κ. Τσίπρας θα υποστεί μια δεινή ήττα και αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι τη διαχείρισή της για να μην καταρρεύσει. Άρα ξέρει και ο ίδιος ποια είναι η νομοτέλεια», ισχυρίστηκε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αναφορικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, σχολίασε ότι ενώ στη ζωή όλοι οι άνθρωποι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους, στην πολιτική είσαι ένοχος μέχρι εσύ προσωπικά να αποδείξεις την αθωότητά σου.

«Είναι μια στημένη αστεία ιστορία. Είναι αστείοι με αυτά που κάνουν. Και βεβαίως είναι πολύ εύκολο αυτά που κάνουν να γυρίσουν απέναντί τους» τόνισε, προσθέτοντας πως αν υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, χαρακτηρίζοντας επίσης «αστεία πράγματα» τα περί κρύπτης στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ, διερωτώμενος: «Αυτή η γυψοσανίδα μπήκε πριν τις εκλογές ή μετά τις εκλογές;».

Σχετικά άρθρα