Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέφρι Πάιατ: Σοβαρός ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα

Τζέφρι Πάιατ: Σοβαρός ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα

Η Ελλάδα αναδύεται ως σοβαρός ενεργειακός παίκτης εδώ και χρόνια, ωστόσο την τελευταία διετία έχουν αποκτήσει δυναμική έργα «κλειδιά», όπως ο αγωγός TAP και Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ecali Club, ο πρέσβης των ΗΠΑ επεσήμανε ότι το ζήτημα της ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και για τις ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε κ. Πάιατ, ο αγωγός ΤΑΡ είναι πλέον έτοιμος κατά 85%.

Ανέφερε, δε, ότι η Ρεβυθούσα είναι μία επίσης θετική ιστορία, καθώς όπως σημείωσε οι αναβαθμίσεις θα αυξήσουν την αποθηκευτική ικανότητα κατά 70%, επιτρέποντας στην εγκατάσταση να παρέχει περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι τόσο ο ΤΑΡ όσο οι τερματικοί σταθμοί LNG αποτελούν «πύλη» αερίου για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, όπου αναδιαμορφώνεται το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο και επαναπροσδιορίζονται οι περιφερειακές σχέσεις.

Σχετικά άρθρα