Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέφρι Πάιατ: Σοβαρός ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα

Τζέφρι Πάιατ: Σοβαρός ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline), Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζέφρι Πάιατ, Φυσικό Αέριο,

Η Ελλάδα αναδύεται ως σοβαρός ενεργειακός παίκτης εδώ και χρόνια, ωστόσο την τελευταία διετία έχουν αποκτήσει δυναμική έργα «κλειδιά», όπως ο αγωγός TAP και Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ecali Club, ο πρέσβης των ΗΠΑ επεσήμανε ότι το ζήτημα της ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και για τις ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε κ. Πάιατ, ο αγωγός ΤΑΡ είναι πλέον έτοιμος κατά 85%.

Ανέφερε, δε, ότι η Ρεβυθούσα είναι μία επίσης θετική ιστορία, καθώς όπως σημείωσε οι αναβαθμίσεις θα αυξήσουν την αποθηκευτική ικανότητα κατά 70%, επιτρέποντας στην εγκατάσταση να παρέχει περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι τόσο ο ΤΑΡ όσο οι τερματικοί σταθμοί LNG αποτελούν «πύλη» αερίου για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, όπου αναδιαμορφώνεται το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο και επαναπροσδιορίζονται οι περιφερειακές σχέσεις.

Σχετικά άρθρα