Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί για «συκοφαντία» τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Γιατί το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί για «συκοφαντία» τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Κίνημα Αλλαγής, Λαθρομετανάστες, Μαθητές, Μετανάστες, Παιδιά, Πρόσφυγες, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Προσβλητική για τη χώρα, τους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ την πρόσφατη ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που αναφέρει ότι «δεν είναι υποχρεωτική η σχολική φοίτηση των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων», ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, καθώς και την απομάκρυνση της υπεύθυνης των προγραμμάτων του Οργανισμού Σιμόνα Μοσκαρέλι.

Ο τομέας Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής ζητούν από τον διεθνή Οργανισμό τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «σοκαριστικό άλλοθι για την αποτυχία του και απόλυτο ψέμα που, με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαδίδεται σε όλο τον κόσμο συκοφαντώντας τη χώρα μας».

Καλείται μάλιστα το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιστορία της εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς της χώρας.

Προσθέτει ακόμη ότι «η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, χάρη στις δημοκρατικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έχει εγγυηθεί την πρόσβαση όλων των ανηλίκων στο δημόσιο σχολείο ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς των γονέων τους.

»Καμία κυβέρνηση, εκτός από τη σημερινή, δεν έθεσε σε αμφισβήτηση αυτή τη θεσμική κατάκτηση. Αγνοια της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν συγχωρείται. Ειδικά όταν αφορά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμη περισσότερο όταν προέρχεται από αυτούς που πληρώνονται αδρά για να τα διασφαλίσουν».

Επίσης, ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει τους όρους χρηματοδότησης των προγραμμάτων εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων, με γνώμονα το συμφέρον και τα δικαιώματά τους και το σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός σχολείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα