Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι «ελληνικό ερευνητικό σκάφος» παραβίασε τα χωρικά τους ύδατα στο Κουσάντασι

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι «ελληνικό ερευνητικό σκάφος» παραβίασε τα χωρικά τους ύδατα στο Κουσάντασι

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος», η τουρκική Ακτοφυλακή τέθηκε σε συναγερμό ύστερα από την εμφάνιση ελληνικού ερευνητικού σκάφους, το οποίο δεν κατονομάζουν, που θεάθηκε να παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα στον κόλπο του Κουσάντασι.

Όπως αναφέρεται το ελληνικό σκάφος προερχόμενο από τη Σάμο αφού έπλευσε πρώτα στα διεθνή ύδατα στη συνέχεια κινήθηκε στον κόλπο του Κουσάντασοι πραγματοποιώντας έρευνες, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, οι συντεταγμένες του ελληνικού σκάφους έχουν καταχωρηθεί και το πλοίο παρακολουθείται από ραντάρ έρευνας επιφανείας στα τουρκικά παράλια.

Με την εμφάνιση των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής το ελληνικό πλοίο εξήλθε των τουρκικών χωρικών υδάτων και εισήλθε ξανά στα διεθνή ύδατα.

Μάλιστα τα τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν το γεγονός της εμφάνισης του ελληνικού ερευνητικού σκάφους με την προσπάθεια της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. κάτι που όπως σημειώνεται έχει ξεκόψει η Τουρκία απειλώντας με στρατιωτικά μέτρα εάν συμβεί.

Οι Τούρκοι δημοσιεύουν τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε, ως δήθεν του ελληνικού σκάφους που παραβίασε τα χωρικά τους ύδατα, το οποίο όμως εάν προσέξετε δεν έχει ελληνική σημαία.

Σχετικά άρθρα