Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται με τους ελληνικούς S-300 γράφει τουρκικό δημοσίευμα

Οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται με τους ελληνικούς S-300 γράφει τουρκικό δημοσίευμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Τουρκικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται με το ελληνικό αντιαεροπορικό S-300 για το πώς να αντιμετωπίσουν τους S-300 που παραχώρησε η Ρωσία στη Συρία.

Όπως γράφουν οι Τούρκοι και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, «η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έκανε μια περίεργη πτήση στην Ελλάδα με ένα ισραηλινό αεροπλάνο Eitam elektronik».

Το Eitam elektronik είναι αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης που αναπτύχθηκε βάσει του Gulfstream G550.

«Έγιναν ηλεκτρονικά πειράματα επίθεσης κατά των συστημάτων S-300 και συλλέχθηκαν σχετικές πληροφορίες. Κατά την πτήση, συλλέχθηκαν πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το ραντάρ του συστήματος S-300, επί πλέον έγιναν δοκιμές σχετικά με την τύφλωση του ραντάρ».

Δίχως να είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε εάν ισχύει ο τουρκικός ισχυρισμός, το ενδιαφέρον είναι πως όταν η Κυπριακή Δημοκρατία αγόρασε τους S-300 το έτος 1997 εκτός από την Τουρκία ήταν και το Ισραήλ που αντέδρασε στην ανάπτυξή τους στο νησί, διότι τότε είχε συμμαχία με την Τουρκία και φοβόταν μήπως οι κυπριακοί S-300 στραφούν εναντίον του.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, το Ισραήλ είναι σύμμαχος με την Κύπρο και την Ελλάδα και σε ένταση με την Τουρκία και -εάν ισχύει επαναλαμβάνουμε η είδηση- οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται με εκείνους τους S-300 που πριν είκοσι χρόνια δεν ήθελαν.

Εάν όμως τότε δεν είχαν αγοραστεί από την Κύπρο οι S-300, που κατέληξαν στην Ελλάδα, σήμερα το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να βρει S-300 να εκπαιδευτεί. Είδατε πώς φέρνει τα «πάνω-κάτω» η ζωή;

Σχετικά άρθρα