Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βούτσης πήγε στη δίκη της Χρυσής Αυγής – «Να μην συνεχίσει να επωάζεται το αυγό του φιδιού»

Ο Βούτσης πήγε στη δίκη της Χρυσής Αυγής – «Να μην συνεχίσει να επωάζεται το αυγό του φιδιού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δικαιοσύνη, Νίκος Βούτσης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Χρυσή Αυγή,

Τη δίκη της Χρυσής Αυγής παρακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον οποίο συνόδευαν η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Παρέμειναν για περίπου δύο ώρες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου.

Κατά την έξοδό του ο Νίκος Βούτσης δήλωσε: «Υποδηλώνουμε σαφώς την επιμονή μας να μην επωάζεται το αυγό του φιδιού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και την υποστήριξή μας στη δημοσιότητα της δίκης ως κίνητρο για να την παρακολουθούν συμπολίτες μας, την επιμονή μας να στρατευόμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους πολίτες στην πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, όπου καταδικάζονται απολύτως και ζητούν να ληφθούν μέτρα στα ευρωπαϊκά κράτη όλα τα φαινόμενα που συνεχώς αναπαράγονται της ρατσιστικής ξενοφοβικής βίας».

«Πέραν των δικαστών η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης παίρνει και θα πάρει όλα τα μέτρα, έτσι ώστε με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των εγγυήσεων του δικαιικού μας συστήματος να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αποτελέσματα» διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι «η παρουσία μας εδώ είναι μία παρούσα πολιτική πράξη και παρέμβαση σε κλίμακα της Ευρώπης, της χώρας μας και υποδηλώνει την απόφασή μας να μην συνεχίζουν να επωάζονται και κάποια στιγμή να σπάσουν όσα βγαίνουν από μέσα από το αυγό του φιδιού».

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης σε δηλώσεις του επανέφερε το αίτημα να ισχύσει η υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2016 επί υπουργίας Παρασκευόπουλου, με την οποία ορίστηκε το Εφετείο της Αθήνας ως ο κύριος τόπος διεξαγωγής της δίκης.

Για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου έχουν οριστεί συνολικά 26 συνεδριάσεις, εκ των οποίων μόνο επτά έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, η διοίκηση του Εφετείου έχει δεσμευτεί να απαλλαγούν τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου από άλλες υπηρεσίες, ώστε να μπορούν να συνεδριάζουν περισσότερες φορές το μήνα.

Όπως αναφέρουν, η διοίκηση του Εφετείου προσανατολίζεται στον ορισμό τουλάχιστον 15 συνεδριάσεων το μήνα με την έναρξη του νέου έτους, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες οι περισσότερες να διεξάγονται στην αίθουσα του Εφετείου.

Η δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και το δικαστήριο έχει κάνει 288 συνεδριάσεις, με τη διαδικασία να βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων.

Σχετικά άρθρα