Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την επένδυση στο Ελληνικό

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την επένδυση στο Ελληνικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιος Κοσμάς, Αεροδρόμιο Ελληνικού, Βουλή των Ελλήνων,

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η κυβερνητική τροπολογία για την «απρόσκοπτη εκτέλεση των οικοδομικών αδειών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά».

«Ναι» στη ρύθμιση που προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και της έκδοσης οικοδομικών αδειών στην επένδυση του Ελληνικού, είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ. «Παρών» είπε η ΝΔ και «όχι» ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

Με την τροπολογία, τροποποιούνται – συμπληρώνονται διατάξεις του νόμου του 2012 σχετικά με το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησης που διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

Εγκρίνονται με τις οριζόμενες κ.υ.α. και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία

Αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού, εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, όπου απαιτείται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που κυρώνει τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών ΓΑΙΟΣΕ, Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές και της Goldair Cargo, για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Σχετικά άρθρα