Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα

Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ομέρ Τσελίκ, Τουρκία,

Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα. Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις επανέρχεται η Άγκυρα στο ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ διεμήνυσε στην ελληνική πλευρά ότι εάν επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Τουρκία θα δώσει σκληρή απάντηση.

«Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα», διεμήνυσε ο Τσελίκ.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος μάλιστα υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνη η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και κάλεσε την ελληνική πλευρά να μην αναλάβει δράση προς μια τέτοια κατεύθυνση. Μάλιστα, υπενθύμισε την υψηλή επίδοση των δυνάμεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στον «Πορθητή», το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε σήμερα τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν τόνισε ότι «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του.

Σχετικά άρθρα