Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Ξαφά και ΣΕΒ αποκάλυψαν τη γραμμή της ΝΔ για τις συντάξεις

Παπαδημούλης: Ξαφά και ΣΕΒ αποκάλυψαν τη γραμμή της ΝΔ για τις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιράντα Ξαφά, Νέα Δημοκρατία, ΣΕΒ, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

“Την ώρα που κατέθετε τροπολογία η Ν.Δ. για τις συντάξεις γίνονταν μεγάλες προσπάθειες και παρασκηνιακά στις Βρυξέλλες καθώς και στο προσκήνιο με δηλώσεις να μην μπορέσουμε να πετύχουμε την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων” τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ.

Κατήγγειλε τη διγλωσσία της Ν.Δ. στο θέμα των συντάξεων υπογραμμίζοντας ότι “τη γραμμή της Ν.Δ. ως τώρα την αποκαλύπτει η κ. Μιράντα Ξαφά που λέει ότι κακώς δεν περικόπτονται οι συντάξεις καθώς και ο ΣΕΒ”.

“Οι ανακοινώσεις του ΣΕΒ και οι δηλώσεις της Μιράντας Ξαφά προβλήθηκαν μέσω lobbing σκληρά στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες και στον ESM για να ακυρωθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων. Εγώ χρησιμοποιούσα τις επίσημες δηλώσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ που έλεγαν ότι συμφωνούσαν” ωστόσο υπήρχε ένα άλλο κλίμα που τροφοδούνταν ακόμα και με παρερμηνείες δημοσιογράφων στα λόγια του Ρέγκλινγκ εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης.

Αντιφατική η στάση της Ν.Δ. στο θέμα των συντάξεων

Πρόσθεσε επίσης ότι: “Η Ν.Δ. στο θέμα των συντάξεων είχε μία γραμμή επίσημη να μην περικοπούν οι συντάξεις και μία επιθυμία πολιτική που διαχεόταν με διάφορους τρόπους χωρίς επίσημη κομματική σφραγίδα που έλεγε μακάρι να μην τα καταφέρει ο Τσίπρας και να περικοπούν οι συντάξεις για να κερδίσουμε ψηφαλάκια”.

Επιπλέον ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι “πριν τρεις μήνες όταν έλεγα ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την περικοπή των συντάξεων διάφοροι από τη Ν.Δ. έλεγαν ότι κοροϊδεύαμε τον ελληνικό λαό και τότε έλεγα ότι μόλις δουν στη Ν.Δ. ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις θα πουν ότι “δεν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα με μιάς”. “Θα δούμε πως μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ώστε και το 2019 να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα και το 2020”.

Να ανοίξει ο διάλογος για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Τέλος υποστήριξε ότι πρέπει να “ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση. Υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης σε σημαντικά θέματα όπως το νόμο περί ευθύνης υπουργών”. Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεχάσουν ότι “αύριο πέφτει ο Τσίπρας διότι φαίνεται ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία και για να ψηφίσει τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολιγισμό χωρίς την περικοπή των συντάξεων και να ψηφίσει ένα ένα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Χωρίς την περικοπή των συντάξεων ο νέος προϋπολογισμός ενώ συζητείται ο χρόνος εφαρμογής των αντιμέτρων”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι “υπάρχει πλειοψηφία για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, πλειοψηφία για να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός χωρίς την περικοπή των συντάξεων. Δεν υπάρχει πλειοψηφία να ρίξει την κυβέρνηση και αν η Ν.Δ. μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής. Υπάρχει πλέον η ευκαιρία να συζητήσουμε για την αναθέωρηση του Συντάγματος”.

Σχετικά άρθρα