Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Φυγομαχούν για τη συνταγματική αναθεώρηση

Κατρούγκαλος: Φυγομαχούν για τη συνταγματική αναθεώρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Κατρούγκαλος, Συνταγματική Αναθεώρηση, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Το να φυγομαχείς, να μην πηγαίνεις στη Βουλή να συζητήσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι πρωτοφανές στα ελληνικά πολιτικά χρονικά γενικότερα και δείχνει μία έλλειψη διάθεσης της αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθεί στα ουσιώδη», δήλωσε ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης στην επιστολή, που ενόψει της πρωτοβουλίας για την εκκίνηση της διαδικασίας Συνταγματικής Αναθεώρησης, απέστειλε ο πρωθυπουργός στους προέδρους των πολιτικών κομμάτων, τα οποία εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Εμείς επιδιώξαμε από την αρχή να υπάρχει διάλογος ουσιαστικός, γι’ αυτό προτείναμε και συγκροτήσαμε μία επιτροπή διαλόγου για το Σύνταγμα, που πράγματι σε κοινωνικό επίπεδο πραγματοποίησε μία σειρά από εκδηλώσεις.

»Δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης -από το 2016 ήδη- δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό το αίτημά μας να προχωρήσουμε σε διάλογο και να φανούν οι συναινέσεις, να φανούν και οι αντιθέσεις», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Το Σύνταγμα», επισήμανε, «επειδή είναι ο θεμελιώδης νόμος της Πολιτείας, αποκρυσταλλώνει την εξέλιξη του πολιτεύματος εκεί που ορισμένα θέματα έχουν γίνει υπερώριμα -τέτοιο πράγμα είναι, για παράδειγμα, να σταματήσει αυτό το αίσχος της ασυλίας των υπουργών, όπως κατά τη γνώμη μας είναι διακριτοί οι ρόλοι Εκκλησίας και Κράτους, υπάρχουν όμως και θέματα που είναι εστιαζόμενα, που είναι στο κέντρο της πολιτικής σύγκρουσης, όπως, για παράδειγμα, είναι για εμάς η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, να προστατεύσουμε το νερό, να προστατεύσουμε την ενέργεια από την ιδιωτικοποίηση, αλλά και να αποκρούσουμε αυτούς, που θα ήθελαν π.χ. να πάψει να υπάρχει αυτός ο ρόλος του κράτους, να παρεμβαίνει για να μειώνει τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες».

Σχετικά άρθρα