Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καμμένος πάλι παριστάνει τον υπουργό Εξωτερικών: «Ελλάδα και Ρωσία μοιράζονται κοινές αξίες»

Ο Καμμένος πάλι παριστάνει τον υπουργό Εξωτερικών: «Ελλάδα και Ρωσία μοιράζονται κοινές αξίες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα αναθέρμανσης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, μετά το ψυχροπολεμικό κλίμα του καλοκαιριού, έστειλε από τη Μόσχα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Δεν γνωρίζουμε βεβαίως με ποια ιδιότητα το έκανε, αφού ως γνωστόν είναι υπουργός Άμυνας και όχι υπουργός Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σόιγκου, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, αλλά και τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

«Η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν παραδοσιακές σχέσεις και στον αμυντικό και στο διπλωματικό τομέα.

»Φέτος κλείσαμε 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο λαοί, ανεξαρτήτως του διεθνούς περιβάλλοντος, μπορούν και συνεννοούνται, μπορούν και συνεργάζονται μεταξύ τους, προς όφελος της ειρήνης, της δημοκρατίας και προς όφελος των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδος», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που νομίζει ότι είναι υπουργός Εξωτερικών.

Όπως είπε «μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ιδιαίτερα μέσα από την Ορθόδοξη πίστη.

»Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Απαράδεκτη δήλωση, ιδίως την ώρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχεται αήθη επίθεση από το Πατριαρχείο Μόσχας για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας.

«Συμφωνήσαμε ότι θα εργαστούμε το επόμενο διάστημα προκειμένου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και η διοργάνωση της Διυπουργικής Επιτροπής, να μπορέσουν να ανοίξουν μια καινούρια εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις», πρόσθεσε ο ίδιος άνθρωπος, που συνεχίζει να νομίζει ότι είναι υπουργός Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές διμερείς σχέσεις, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες, συνεχίζουμε την υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων που κατέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεργαζόμαστε στην εκπαίδευση, στην ανταλλαγή πληροφοριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για τη διασφάλιση συνθηκών ειρήνης στην περιοχή μας».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο.

Σχετικά άρθρα