Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Xαρίτσης για θάνατο Κατσίφα: Μην δίνουμε το έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται το ζήτημα

Xαρίτσης για θάνατο Κατσίφα:  Μην δίνουμε το έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται το ζήτημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλέξης Χαρίτσης, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Κωνσταντίνος Κατσίφας, Μάκης Βορίδης, Υπουργείο Εσωτερικών,

Η κυβέρνηση «παρακολουθεί στενά» το ζήτημα του θανάτου του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα κι επιδιώκει πλήρη διαλεύκανση» της υπόθεσης τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στην Βουλή.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε διάβημα».

Παράλληλα, ο Αλ. Χαρίτσης προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει με δημόσιες τοποθετήσεις να δίνουμε το έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται ένα ζήτημα τόσο σοβαρό και τόσο σύνθετο».

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα «απολύτως απαράδεκτη», καθώς παίρνει θέση σε μία δικαστικά εκκρεμή υπόθεση, δεδομένου ότι η οικογένεια του Κ. Κατσίφα έχει κάνει μήνυση για ανθρωποκτονία στην Αλβανική αστυνομία.

Ο Μ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι δηλώσεις της «δεν είναι αρκετά ισχυρές» ζητώντας της να επιτηρήσει την διαφάνεια των διαδικασιών για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του Κ. Κατσίφα.

Σχετικά άρθρα