Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντεπίθεση Μαξίμου: Τι φοβάται η ΝΔ και κάνει αντιπερισπασμό για τις μίζες Παπαντωνίου;

Αντεπίθεση Μαξίμου: Τι φοβάται η ΝΔ και κάνει αντιπερισπασμό για τις μίζες Παπαντωνίου;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννος Παπαντωνίου, ΚΕΕΛΠΝΟ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis, Σπύρος Λάππας,

Με σαφείς αιχμές για προσπάθεια αντιπερισπασμού από το σκάνδαλο Παπαντωνίου αλλά και τις υπόλοιπες υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στη ΝΔ και τις καταγγελίες για χρηματισμό από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο γίνεται λόγος για “αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν”.

“Αντι να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Αυτό που ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι αυτό που τονίζεται στη συνέχεια, ότι δηλαδή “οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης ομως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους”. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης προφανώς αναφέρονται στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για μίζες από εξοπλιστικά, ενώ οι αναφορά σε έρευνες αν και δε διευκρινίζεται, προφανώς “δείχνει” προς τις δικαστικές έρευνες των υποθέσεων που έχουν παραπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, όπως η υπόθεση της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ερρίκος Ντυνάν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας, που συμμετείχε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για τις επίμαχες υποθέσεις, σε συνέντευξή του κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως “εγώ διακρίνω μία τεράστια αμηχανία … επειδή ξέρουν ότι έρχονται και άλλες υποθέσεις, πολλές που αφορούν τα θέματα διαφθοράς”.

Στο ίδιο μήκος κύματος το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει πως “η μόνη ομερτα που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του”, τονίζοντας πως “πιθανόν κάτι να περιμένουν και φοβούνται. Εξού και ο πανικός”.

“Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και Κιναλ” καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Καμμένος: Επιχείρηση αντιπερισπασμού από τα ορφανά του Σημίτη

Δύο ημέρες μετά την επίμαχη συνέντευξη Κοτζιά – και αφού χθες το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μέσω Twitter υποστηρίζει ότι δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, κάνοντας ευθέως λόγο για «επιχείρηση αντιπερισπασμού από “τα ορφανά του Σημίτη”» που βρίσκεται σε εξέλιξη, φωτογραφίζοντας ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής:

«Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

Επιμένει η ΝΔ στις καταγγελίες για Σόρος

«Η κυβερνητική ομερτά πρέπει να σπάσει», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, θέτοντας κάποια ερωτήματα:

«Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;

Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;

Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;».
«Η ΝΔ δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα», υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Διότι τα ερωτήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά» και ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση:

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το «ανοιχτό βιβλίο του», όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες».

«Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί «ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας» του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η «Αυγή», να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα