Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκρίνια στη ΝΔ για την απόφαση Μητσοτάκη για εμπάργκο στην ΕΡΤ

Γκρίνια στη ΝΔ για την απόφαση Μητσοτάκη για εμπάργκο στην ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη,

Έντονη γκρίνια έχει προκαλέσει η απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να προχωρήσει σε εμπάργκο στην ΕΡΤ, με τις εντονότερες διαφωνίες να εκφράζονται από βουλευτές της περιφέρειας.

Παρά το γεγονός ότι από την Πειραιώς εκφράζουν την ικανοποίησή τους και αναμένουν τον «καθολικό έλεγχο όλων των δημοσιογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίο προανήγγειλε το ΕΣΡ», υπάρχει μουρμούρα από τους βουλευτές επαρχίας.

Και τούτο, διότι οι περισσότεροι μετά και τη σχετική απόφαση υστερούν σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, διότι τα άλλα κανάλια δεν τους καλούν, ενώ η ΕΡΤ έχει σήμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές των εκλογικών τους περιφερειών.

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημά τους ενόψει και των βουλευτικών εκλογών και οι γκρίνιες έχουν μεταφερθεί και στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, αλλά η γραμμή είναι «σκληρό εμπάργκο».

Το μείζον ζήτημα, το οποίο έχει τεθεί ανοιχτά ως προβληματισμός στην Πειραιώς, έχει να κάνει με τον σχεδιασμό των βουλευτών επαρχίας ενόψει των επερχόμενων εκλογών, δεδομένου ότι η ΕΡΤ αποτελούσε πάντοτε ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, ένα ανοιχτό πεδίο προβολής για όλους τους υποψήφιους βουλευτές.

Στη γραμμή του Κυρ. Μητσοτάκη είναι κεντρικά στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν και άλλα είναι πιο μετριοπαθή.

Το ζήτημα του εμπάργκο αναμένεται να δοκιμάσει τη στρατηγική της ΝΔ και ειδικότερα την πολιτική των συμμαχιών της, καθώς η μεν Ντόρα Μπακογιάννη συνέκρινε την τωρινή κατάσταση στην ΕΡΤ με τη δεκαετία του 1980, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλα στελέχη, όπως ο Αδ. Γεωργιάδης ουσιαστικά επικροτεί το μαύρο επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά άρθρα