Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να συμμαζέψουν τα «ασυμμάζευτα» παλεύουν οι ΑΝΕΛ – Η αλήθεια για Κουίκ και Κουντουρά

Να συμμαζέψουν τα «ασυμμάζευτα» παλεύουν οι ΑΝΕΛ – Η αλήθεια για Κουίκ και Κουντουρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Έλενα Κουντουρά, Θεόδωρος Τοσουνίδης, Νίκος Μαυραγάνης, Παναγιώτης Σγουρίδης, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ,

Τα ασυμμάζευτα επιχειρούν να μαζέψουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη Δευτέρα το πρωί μετά τη δήλωση περί «Μακεδονοκλαστών» του Πάνου Καμμένου στην Θεσσαλονίκη.

Σγουρίδης, Τοσουνίδης, Μαυραγάνης σε συνεχείς ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις τους προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εννοούσε μόνο τους μη εκλεγμένους στο κοινοβούλιο Υπουργούς της κυβέρνησης, δηλαδή τον εξής έναν, τον Τέρενς Κουίκ.

Και όχι άλλους Υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και ήταν δικαιολογημένα απόντες από την Συνδιάσκεψη του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, όπως η Έλενα Κουντουρά ή ο Βασίλης Κόκκαλης.

Μία κατάσταση που αναμφισβήτητα πλήττει την ήδη ταλαιπωρημένη εικόνα του κόμματος, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, αφού η κόντρα με τον τέως Υπουργό Εξωτερικών είναι πολύ πρόσφατη.

Ο Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή, οδεύει πολιτικά προς το «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά.

Ενώ, έγινε ξεκάθαρο ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Μαξίμου, όταν με ανακοίνωσή του έβαλε τέρμα στα σενάρια που ήθελαν τον Πάνο Καμμένο να ζητάει την αποπομπή Κουίκ από την κυβέρνηση.

Δημιουργούνται όμως ερωτηματικά μετά την επίθεση Καμμένου κατά Κουίκ, αφού εκείνος τον «διόρισε» όπως είπε, Υφυπουργό Εξωτερικών, τότε τι τον εμποδίζει από το να τον αποπέμψει από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Μήπως, ο Τέρενς Κουίκ δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά του Πρωθυπουργού κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό;

Μήπως ο Πάνος Καμμένος δεν «χώνεψε» ποτέ, πως ενώ εκείνος τον είχε «κόψει» από το νέο κυβερνητικό σχήμα τον Αύγουστο, τελικά ο Πρωθυπουργός τον κράτησε;

Η εικόνα που παρουσιάζεται προς τα έξω σίγουρα δεν διακρίνεται από σοβαρότητα.

Ίσως ο Πάνος Καμμένος πρέπει να παραδειγματιστεί από την σοβαρή και υπεύθυνη στάση που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η πολύ δραστήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό Έλενα Κουντουρά, αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια για τα εσωκομματικά ζητήματα των ΑΝΕΛ.

Με τη συνολικότερη στάση της δείχνει ότι δεν επιθυμεί να παίξει το «παιχνίδι» της μικροπολιτικής και με δηλώσεις της επί παντός επιστητού να ανοίγει νέους κύκλους παραφιλολογίας για μία σειρά κεντρικών θεμάτων που ενδεχομένως να μην είναι σύμφωνη 100% με τη γενικότερη στάση του Πάνου Καμμένου.

Ή με αφορμή τις πρόσφατες διαρροές που την έφεραν και εκείνη ως αποδέκτη της επίθεσης Καμμένου κατά Κουίκ, να «πυροδοτήσει» ένα νέο κύκλο πολιτικής κρίσης στην κυβέρνηση.

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που κινείται πολιτικά η υπερκομματικά δημοφιλής και πετυχημένη Υπουργός Τουρισμού, προτεραιότητές της αυτήν την περίοδο είναι η ολοκλήρωση του πετυχημένου έργου αυτής της κυβέρνησης και η ανάδειξή του ως τις ερχόμενες εκλογές.

Όπως και να εξασφαλίσει την επιτυχία του τουρισμού και το 2019, και να θέσει τις βάσεις για νέα ρεκόρ τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, μόνο φέτος θα μπουν στην ελληνική οικονομία 2 δισ. επιπλέον άμεσα έσοδα από τον τουρισμό.

Η Έλενα Κουντουρά δεν έχει τη φήμη ότι είναι μια συμβατική πολιτικός, δίνει σταθερά προτεραιότητα στο εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον.

Παραμένει «Εθνική Ελλάδας», κουσούρι που – όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν – της έχει μείνει από τότε που ήταν πρωταθλήτρια στίβου.

Το ερώτημα είναι για πόσο ακόμη θα ανέχεται τις επιπολαιότητες του ίδιου του Προέδρου και των υπολοίπων στελεχών των ΑΝΕΛ, όπως το Νίκο Μαυραγάνη, ο οποίος σε δημόσια τοποθέτησή του κάλεσε σε αποστασία (;) βουλευτές άλλων κομμάτων για να προσχωρήσουν στους ΑΝΕΛ.

Τρικυμία εν κρανίω…

Σχετικά άρθρα