Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Θα βγούμε στις Αγορές όταν «ηρεμήσουν» Ιταλία και Τουρκία

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Θα βγούμε στις Αγορές όταν «ηρεμήσουν» Ιταλία και Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ιταλία, Τουρκία, Υπουργείο Οικονομικών, Χρηματιστήριο,

Μήνυμα πως η Ελλάδα έχει διασφαλίσει επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ και «δεν είναι υποχρεωμένη να βγει στις αγορές για 2 έως 2,5 χρόνια, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως «θα περιμένουμε να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία».

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων σημείωσε πως η σχεδιαζόμενη από την Ελλάδα ακύρωση της μείωσης «δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων».

«Αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης».

Ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, πρόβλεψε, θα ανέλθει στο 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019, με «μεγαλύτερη την πιθανότητα υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης».

Η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, συνέχισε ο υπουργός, θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%.

Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία.

Σχετικά άρθρα