Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα 12 μίλια στο Ιόνιο» – Εκλήθη ο Έλληνας Πρέσβης

Τσαβούσογλου: «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα 12 μίλια στο Ιόνιο» – Εκλήθη ο Έλληνας Πρέσβης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ελληνική Πρεσβεία Άγκυρα, Ιόνιο Πέλαγος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Πέτρος Μαυροειδής, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Το τουρκικό καθεστώς γνωρίζει καλύτερα από τους μικρονοϊκούς αντιπολιτευόμενους των Αθηνών -συμπεριλαμβανομένου και του πιο ανύπαρκτου ΥΠΕΞ στην ιστορία της χώρας, του Ευάγγελου Βενιζέλου– ότι η επέκταση των ελληνικών μιλίων σε 12 στο Ιόνιο είναι η πρώτη φάση για να επεκταθούν και στο Αιγαίο.

Μπορεί να μην το «πιάνουν» οι κοτζαμπάσηδες της δεξιάς και οι εναπομείναντες εκσυγχρονιστές του ΚΙΝΑΛ, εξάλλου όλοι αυτοί ήταν πάντα της πολιτικής να «καταπραΰνουν» την Τουρκία, η Άγκυρα όμως το έλαβε το μήνυμα.

Έχουμε λοιπόν εξελίξεις.

Τον Έλληνα Πρέσβη στην Τουρκία κάλεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστοί και επισήμως οι λόγοι κλήσης του Έλληνα πρέσβη, Πέτρου Μαυροειδή.

Οι πληροφορίες πάντως των τουρκικών ΜΜΕ επιβεβαιώνονται από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο ρωσικό (που αλλού;) πρακτορείο RIA Novosti.

«Ναι, επιβεβαιώνουμε την κλήτευση του πρέσβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ίσως ήρθε ως η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός.

»Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο. Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους.

»Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Έλληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά.

»Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε, μεταξύ άλλων, σε πρωινή εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης ο κ. Τσαβούσογλου.

Σχετικά άρθρα