Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρένα Δούρου: Δεν κάνουν κριτική αλλά συκοφαντούν – Δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία

Ρένα Δούρου: Δεν κάνουν κριτική αλλά συκοφαντούν – Δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία

Χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης, υποστηρίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι «αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία. Είναι κομμάτι ακριβώς εκείνων των πολιτικών που έφεραν τον τόπο στη χρεοκοπία».

«Άλλο σκληρή κριτική και άλλο κατασυκοφάντηση» επισημαίνει σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι αντίπαλοί της δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές.

«Εκείνες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Που κατέστρεψαν θεσμούς, κοινωνίες, κράτη, και που σήμερα, με περισσή αυθάδεια, θεωρώντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, επιχειρούν να επανέλθουν στα πράγματα».

Και προσθέτει: «Με ενδιέφερε πάντα η ουσία και όχι η προβολή. Για αυτό και δεν έπιασα ποτέ στασίδι τηλεσχολιαστή.

»Έτσι αντιμετωπίζω την άσκηση διοίκησης. Από εκεί και πέρα οι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους.

»Αν θέλουν αιρετούς -σχολιαστές στα ΜΜΕ ή αν θέλουν αιρετούς- εργάτες της Αυτοδιοίκησης».

Αναφορικά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις στην Κεντρική Επιτροπή για τη στάση του κ. Καμμένου, η κα Δούρου ισχυρίστηκε ότι «σήμερα το ζητούμενο είναι να μην επαναλάβουμε τις πολιτικές που μας έφεραν στην επιτροπεία και τα μνημόνια.

»Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

»Θυμίζω ότι μέχρι το 2015 οι κυβερνήσεις συνεργασίας ήσαν δαιμονοποιημένες. Ήσαν ταυτισμένες με τα κόμματα που επέβαλαν τις πολιτικές λιτότητας.

»Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ άλλαξε αυτά τα δεδομένα.

»Δεν καθίσαμε να προσθέσουμε τις βουλευτικές μας έδρες. Αλλά να δούμε τι πράγματα, σε προγραμματικό, θεσμικό επίπεδο, μπορούμε να κάνουμε μαζί για το καλό του τόπου».

Όσον αφορά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, η κα Δούρου τονίζει ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή αλλά από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέλεξε να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, καταδεικνύει ότι ο Νίκος Κοτζιάς επιτέλεσε έργο καλό και χρήσιμο.

»Για αυτό και δεν πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης.

»Ίσα – ίσα είναι μια επιλογή που δείχνει ότι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της γραμμής που έχει χαραχθεί για μια ανεξάρτητη, πολυεπίπεδη και ενεργητική εξωτερική πολιτική».

Για δε τη θετική ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι «είναι η αρχή του τέλους μιας διαμάχης που δηλητηρίαζε όχι μόνο τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά επηρέαζε αρνητικά συνολικά την περιοχή των Βαλκανίων.

»Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να προχωρήσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία και για τους δύο λαούς αλλά ευρύτερα για τα Βαλκάνια».

Σχετικά άρθρα