Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλίας Κασιδιάρης, Φυλακές Κορυδαλλού, Χρυσή Αυγή,

Πέντε μέρες αφού πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, χαρακτηρίζοντας αδιανότητο το σκεπτικό της προφυλάκισής του.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι είναι αδιανόητο να διατάσσεται η προσωρινή κράτηση του «με γνώμονα τον επικαλούμενο βίαιο χαρακτήρα του» και χαρακτηρίζει ως αντιδικονομικά, ακραία και αντισυνταγματικά όλα όσα αναφέρονται στο ένταλμα κράτησής του.

«Είναι ποτέ δυνατόν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξαρτάται η δικονομική μεταχείριση ενός κατηγορουμένου σε ανάκριση από «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου (τα οποία ποιός καθορίζει άραγε;) προκειμένου να «δικαιολογήσουν» την επιβολή προσωρινής κράτησης ως δικονομικό μέτρο αποτροπής τέλεσης νέων αδικημάτων;» διερωτάται.

Δέχεται ωστόσο -το μόνο όπως λέει που δέχεται- την συμπεριφορά του έξω από το ανακριτικό γραφείο στις 2-2-2013, για την οποία έχει εκφράσει δημοσίως τη μεταμέλειά του, που οφειλόταν «στην ανθρώπινη αγανάκτησή μου, όταν μου φορέσανε χειροπέδες, μου ασκήθηκε δίωξη και απολογήθηκα χωρίς να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας».

Για άλλη μια φορά ο Ηλίας Κασιδιάρης επαναλαμβάνει ότι είχε νόμιμες άδειες για τις δύο καραμπίνες (η μία εκ των οποίων ανήκει στον πατέρα του), τονίζοντας πως εδώ και 14 χρόνια είναι σκοπευτής.

Σχετικά άρθρα