Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερώτηση ΝΔ στη Βουλή για τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου

Ερώτηση ΝΔ στη Βουλή για τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Νέα Δημοκρατία, Νίκη Κεραμέως,

Επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τις «αναξιοκρατικές επιλογές συντονιστών εκπαιδευτικού έργου» κατέθεσε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.

Η βουλευτής της Ν.Δ. κάνει λόγο για «σκανδαλώδη διαδικασία» και καταγγέλλει ότι «πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η κομματική άλωση της διοικητικής μηχανής της εκπαίδευσης».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η κ. Κεραμέως:

«-Οι κρίσεις στελεχών δεν έγιναν από Κεντρικά, αλλά από Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής (ΠΣΕ) με Πρόεδρους τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

-Τα επιστημονικά προσόντα υποτιμήθηκαν μέσω της εξαιρετικά μειωμένης μοριοδότησής τους.

-Η συνέντευξη μοριοδοτήθηκε με 14 μόρια, όσο περίπου και το σύνολο των επιστημονικών προσόντων.

-Ο έλεγχος των δικαιολογητικών των υποψηφίων έγινε όχι όπως ο νόμος ορίζει από τα μέλη των Συμβουλίων, αλλά από υπάλληλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και Εκπαιδευτικούς.

-Δόθηκαν λανθασμένες μοριοδοτήσεις διδακτικής υπηρεσίας μέσω των πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών (ΠΥΜ) που εξέδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

-Τα 13 ΠΣΕ ερμήνευσαν και μοριοδότησαν με διαφορετικό τρόπο τα ίδια ακριβώς κριτήρια του ν.4547/18.

-Στη φάση των συνεντεύξεων, η μοριοδότηση ξεπέρασε ακόμα και το μέγιστο επιτρεπτό όριο των 14 μονάδων, όπως προκύπτει από την σύγκριση των 2 πινάκων προ και μετά συνεντεύξεων.

-Υποψήφιοι με πολλά επιστημονικά προσόντα και σε υψηλή θέση στους πίνακες πριν τη συνέντευξη, βρέθηκαν τελικά, μετά τη συνέντευξη, εκτός επιλογών».

-Η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. ρωτά τον κ. Γαβρόγλου «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αρθούν οι αδικίες, αλλά και τι προτίθεται να κάνει, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας κατά την επιλογή των στελεχών για την κάλυψη των θέσεων στις υπόλοιπες υποστηρικτικές δομές».

Σχετικά άρθρα