Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σκοπιανοί «αρχαιομακεδόνες» του VMRO-DPMNE υποστηρίζουν ότι με Μητσοτάκη θα κλείσουν «καλύτερη συμφωνία»

Οι Σκοπιανοί «αρχαιομακεδόνες» του VMRO-DPMNE υποστηρίζουν ότι με Μητσοτάκη θα κλείσουν «καλύτερη συμφωνία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Σκοπιανοί «αρχαιομακεδόνες» του δεξιού αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, του VMRO-DPMNE, υποστηρίζουν ότι μπορούν να πετύχουν καλύτερη συμφωνία για τα συμφέροντα της «Μακεδονίας» από αυτή των Πρεσπών και μάλιστα όταν η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η σκοπιανή εφημερίδα NEZAVISEN VESNIK, το τελευταίο διάστημα αξιωματούχοι του VMRO-DPMNE, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αλεξάνταρ Νικόλοσκι, εκφράζουν την εκτίμηση ότι είναι εφικτή «μία νέα, καλύτερη συμφωνία» από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως γράφει, πηγές του VMRO-DPMNE υποστηρίζουν ότι αν η Συμφωνία των Πρεσπών καταρρεύσει και το VMRO-DPMNE έρθει στην εξουσία, θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία με την Αθήνα, εκτιμώντας ότι στην Ελλάδα θα υπάρχει νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ωστόσο, το VMRO-DPMNE δεν έχει πειστική απάντηση στο ερώτημα για ποιόν λόγο κάποιος στην Αθήνα θα συμφωνούσε να αποδεχθεί χειρότερη για την Ελλάδα συμφωνία από την ήδη υπάρχουσα και τι θα έπαιρναν οι Έλληνες ως αντάλλαγμα για να αποδεχθούν τις αλλαγές που ζητά το VMRO-DPMNE», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Το TRIBUNE απορεί από που κι ως που οι Σκοπιανοί «αρχαιομακεδόνες», δηλαδή εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους, έχουν τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουν καλύτερη συμφωνία για τα συμφέροντα της «Μακεδονίας» τους με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλύτερη συμφωνία για τους Σκοπιανούς εθνικιστές σημαίνει ότι θα κρατήσουν το όνομα «Μακεδονία» και θα τους επιτραπεί να παριστάνουν τους μόνους γνήσιους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τους έχει θρέψει κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία τέτοιες ελπίδες; Περίεργα πράγματα, δεν συμφωνείτε;

Σχετικά άρθρα