Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: «Ισοπαλία» για το Σκοπιανό – «Κολλημένα» τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: «Ισοπαλία» για το Σκοπιανό – «Κολλημένα» τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

Απόλυτα διαιρεμένη φαίνεται πως είναι η ελληνική κοινή γνώμη όσον αφορά την προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πριν την παραίτηση του κ. Κοτζιά, το 44% των πολιτών εκτιμά με μερική ή απόλυτη βεβαιότητα πως η συμφωνία δεν θα κυρωθεί οριστικά και από τις δύο χώρες. Στον αντίποδα, το 43% απαντά πως η συμφωνία θα φτάσει έως το τέλος.

Στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 21%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή: 7,5%, ΚΙΝΑΛ: 7%,
ΚΚΕ 6%. Εκτός Βουλής Ενωση Κεντρώων (1,5%), ΑΝΕΛ (1%) και Ποτάμι (1,5%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ αποσπά το 33% , ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 11 μονάδες πιο κάτω, κερδίζοντας το 22%.

Αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν υποχωρήσει ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μονάδα και η ΝΔ έχασε μισή.

Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 8%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το όριο του 3% για είσοδο στο κοινοβούλιο.

Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοδυναμούν στο 1,5%.

«Κλειδί» για όλα αυτά τα κόμματα θα είναι να μπορέσουν να προσελκύσουν εκ νέου τους αναποφάσιστους που τους στήριξαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ΝΔ φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι» με συσπείρωση άνω του 80% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλή συσπείρωση στο 51%, γεγονός που του δίνει μεγάλα περιθώρια ανόδου.

Το 17% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει στραφεί στην ΝΔ, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται σχεδόν τρεις στους δέκα πολίτες της «γκρίζας ζώνης», η οποία περιέχει όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι, διατεθειμένοι να απέχουν, να ψηφίσουν λευκό ή να ρίξουν άκυρο.

Σχετικά άρθρα