Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επενδύσεις μαμούθ στον ελληνικό τουρισμό το 2019

Επενδύσεις μαμούθ στον ελληνικό τουρισμό το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλενα Κουντουρά, Τουρισμός, Υπουργείο Τουρισμού,

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ της Έλενας Κουντούρα και του Γενικού Γραμματέα του UNWTO, Ζουράμπ Πολολικασβίλι κατά την 8η Διεθνή Συνάντηση της UNWTO για τον «Δρόμο του Μεταξιού» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ζ. Πολολικασβίλι ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι τουριστικές επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα αυτή την περίοδο, για αυτό το λόγο ενδιαφέρετε για την οργάνωση ενός παγκόσμιου συνεδρίου στην Ελλάδα, στο οποίο θα παραβρεθούν εκατοντάδες επενδυτές στους οποίους θα παρουσιαστούν οι μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα στον τουρισμό.

«Αυτό θα είναι κάτι εντελώς νέο για το UNWTO, καθώς δεν το έχουμε κάνει ποτέ με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

»Η ιδέα μας είναι να οργανώσουμε κάτι συγκεκριμένο με επενδυτές – ξενοδόχους, για παράδειγμα – που θέλουν να έρθουν και να επενδύσουν στον τουρισμό ή στην εκπαίδευση ή στα ΜΜΕ που συνδέονται με τον τουρισμό ή τις νεοσύστατες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Πολολικασβίλι τόνισε ότι η ιδέα της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης με συγκεκριμένους επενδυτές από όλο τον κόσμο (Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες) είναι πολύ ενδιαφέρον.

«Η ιδέα είναι να δείξουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα για επενδύσεις, να εξηγήσουμε τα νομικά θέματα και τα θέματα ασφαλείας, πόσο γρήγορα μπορούν να δημιουργήσουν μια εταιρεία και ποιες άδειες θα χρειαστούν», ανέφερε ο Πολολικασβίλι.

Ο Πολολικασβίλι πιστεύει ότι η εκδήλωση «Επενδύστε στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο, θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα.

«Είναι μια καλή στιγμή επειδή είναι μετά την κρίση και τώρα οι τιμές είναι λογικές – σε σύγκριση με άλλες χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία, η χώρα είναι ανοιχτή, υπάρχει ισορροπία στον αριθμό των τουριστών, που δίνει στον επενδυτή περισσότερη σταθερότητα και μια καλύτερη ευκαιρία για αυτόν να προβλέψει το εισόδημά του», είπε.

Άλλοι τομείς που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί η UNWTO με την Ελλάδα περιλαμβάνουν τις νεοσύστατες τουριστικές επιχειρήσεις, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

«Οι startups είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσες για την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες και νέες ιδέες που πρέπει να υποστηρίξουμε από κοινού. Funds ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να βρεθούν για να τα στηρίξουν τα εγχειρήματα», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της UNWTO στο news.gtp.

Σχετικά άρθρα