Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτίου: Τεράστια η μείωση της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας – Στα προ κρίσης επίπεδα

Φωτίου: Τεράστια η μείωση της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας – Στα προ κρίσης επίπεδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεανώ Φωτίου, Όριο Φτώχειας, Παιδική Φτώχεια, Υπουργείο Εργασίας,

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στα προ εποχής κρίσης επίπεδα για την παιδική φτώχεια», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ενώ τόνισε πως αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα, όταν θα δημοσιευθούν του χρόνου τα στοιχεία για τα εισοδήματα του 2018, όπου όπως πρόσθεσε, θα φανεί μια τεράστια πτώση και στη φτώχεια και στην παιδική φτώχεια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και κληθείσα να σχολιάσει στοιχεία που δημοσίευσαν ο ΟΟΣΑ και η Eurostat, η κ. Φωτίου σημείωσε πως η χώρα μας τις εποχές της ευμάρειας εξακολουθούσε να είναι από τις πρώτες στην παιδική φτώχεια και γενικά στη φτώχεια.

«Η παιδική φτώχεια το 2008 ήταν εξαιρετικά υψηλά, στο 23%, δηλαδή πριν αρχίσει η κρίση ήταν πάρα πολύ ψηλό το ποσοστό εκείνη την εποχή και στο 28,1% ήταν η φτώχεια, σύμφωνα με την αντίστοιχη έκθεση της Eurostat.

»Το 2008 το κατώφλι της φτώχειας στην Ελλάδα ήταν ετήσιο εισόδημα 6.480 ευρώ και αυτό το κατώφλι το 2016 έφτασε τις 4.500 ευρώ -γι’ αυτό λέμε ότι φτωχοποιήθηκαν οι μεσαίες τάξεις», σημείωσε.

Η αν. υπουργός επεσήμανε ότι όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το 2015, παρέλαβε με βάση τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ την παιδική φτώχεια στο 26,5% και μέσα σε δύο χρόνια -με τα εισοδήματα του 2015 και του 2016- το ποσοστό μειώθηκε κατά δύο μονάδες, στο 24,5%.

«Όταν βλέπετε στοιχεία του 2017 τα εισοδήματα είναι του 2016. Τα δύο εκείνα χρόνια κάναμε τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και δώσαμε μέσα σε 3 χρόνια συνολικά 1,6 δισ. ευρώ σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής ασφυξίας, όταν μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ για τη φτώχεια», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι οι πρόσφατες εκθέσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τις δράσεις που υλοποιήθκαν το 2017 και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης «το οποίο επίσης ρίχνει την παιδική φτώχεια και την φτώχεια γενικότερα και επίσης δεν έχουν υπολογιστεί και όλες οι δράσεις που έχουμε κάνει το 2017 και 2018».

Σχετικά άρθρα