Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαγγελόπουλος: Υπουργοί στοχοποιούνται από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ

Παπαγγελόπουλος: Υπουργοί στοχοποιούνται από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ

Στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει ότι κόπτεται για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την ίδια ώρα που ο ο κ. Πολάκης εκτοξεύει απειλές για φυλακίσεις, με στόχο την διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Ο κ. Πολάκης μήπως έχει παρεξηγηθεί σε αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως δεν εκφράζει πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά μια αγωνία του, έστω με κάποιον μπρουτάλ τρόπο, για απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας κάποιων ενόχων; Αναρωτιέμαι» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Η παρούσα κυβέρνηση έχει σεβαστεί όλες τις δικονομικές προϋποθέσεις. Σε όλες τις υποθέσεις που έχουν ανοίξει, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, παρότι καταβάλλεται μια προσπάθεια να φανεί το αντίθετο».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών επί της προηγούμενης κυβέρνησης, για «καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους» και πρόσθεσε: «απειλές και στοχοποίηση υπουργών και άλλων φιλοκυβερνητικών παραγόντων τώρα υπάρχουν από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ. Ο κ. Πολάκης πιο πολύ εκφράζει την αγωνία του για την απονομή της δικαιοσύνης».

«Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ο καθρέφτης στον οποίο η ίδια κοιτιέται μόνη της και όταν κοιτιέται μόνη της βλέπει μόνο τον εαυτό της.

Συνεπώς δεν χρειάζεται καμία προτροπή και καμία προστασία από κανέναν» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και πρόσθεσε ότι το Σύνταγμα είναι εκείνο που προστατεύει τόσο τους δικαστές όσο και τα μέλη της δικαστικής εξουσίας.

Για τον νόμο Παρασκευόπουλου

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε και τις επικρίσεις που δέχεται ο κ. Παρασκευόπουλος για τις αποσυμφορητικές διατάξεις. «Είχα συγκρίνει τον κ. Παρασκευόπουλο με τον Μουρίνιο. Ο Μουρίνιο είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής.

Ο κ. Παρασκευόπουλος έχει την ατυχία να είναι ένας πολύ καλός νομικός, υπήρξε πολύ καλός υπουργός, και εδώ μάλλον ισχύει το σύνδρομο του κηπουρού. Ό,τι εξέχει το κουρεύουμε για να μην ξεχωρίζει».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε εκ νέου τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να εξηγήσουν τι ακριβώς εννοούν όταν προαναγγέλλουν κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, διότι ο νόμος αυτός έχει τις αποσυμφορητικές διατάξεις, δηλαδή διατάξεις αναγκαστικές επείγοντος χαρακτήρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών, έχει όμως και διατάξεις ευνοϊκές όπως εκείνες που αφορούν μητέρες ανηλίκων, την αντιμετώπιση ανηλίκων σε σχέση με την κράτηση, τα προγράμματα απεξάρτησης κλπ.

Εξάλλου επανέλαβε ότι οι αποσυμφορητικές διατάξεις δεν θα χρειάζονται με τους νέους κώδικες και δεσμεύτηκε ότι τα κόμματα θα ενημερωθούν διεξοδικά για την επικείμενη μεταρρύθμιση στο Ποινικό Δίκαιο.

Σχετικά άρθρα