Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη βάσανο της Βουλής η ΝΔ: Μπαράζ νόμων για μέτρα ελάφρυνσης φέρνει ο Τσίπρας

Στη βάσανο της Βουλής η ΝΔ: Μπαράζ νόμων για μέτρα ελάφρυνσης φέρνει ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικές Εισφορές, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΕΝΦΙΑ, Επίδομα Ενοικίου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Τη ρελάνς του σε επίπεδο Κοινοβουλίου ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, φέρνοντας μία προς μία τις εξαγγελίες της ΔΕΘ για μέτρα ελάφρυνσης προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να διεξάγεται για κάθε ένα μέτρο ελάφρυνσης ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να φέρει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με το προσχέδιο του προϋπολογισμού να βρίσκεται πλέον στα χέρια της Κομισιόν και με σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης να μην περικόψει τις συντάξεις και αντιθέτως να υλοποιήσει και τα μέτρα ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει την αντεπίθεσή του από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής.

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου εκτείνεται σε χρονικό εύρος 50 ημερών με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα θα έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προς ψήφιση στη Βουλή όλα τα μέτρα ελάφρυνσης με στόχευση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Δηλαδή για το 2019

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά

– Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

– Απόδοση των αναδρομικών ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε γιατρούς του ΕΣΥ, ενστόλους, ακαδημαϊκούς και δικαστικούς

– Εισαγωγή ενός νέου προγράμματος επιδότησης ενοικίου ως 200 ευρώ το μήνα με οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια για πάνω από 300.000 νοικοκυριά

– Μείωση φορολογίας διανεμόμενων κερδών

– Σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από 29% σε 25% με μείωση κατά 1% κατ’ έτος

– Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών

– Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Με τον τρόπο αυτό το πρωθυπουργικό γραφείο έχει αποφασίσει να φέρει σε δυσχερή θέση τη ΝΔ, ενώ παράλληλα θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει το δίπολο πρόοδος και κοινωνική ενίσχυση έναντι της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού, όπως το έθεσε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, προκειμένου να εμβαθυνθούν οι διαχωριστικές γραμμές με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ή θα υπερψηφίσει τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό για την καταστροφολογία τόσων ετών ή θα καταψηφίσει, επαναλαμβάνοντας το λάθος που έκανε με το κοινωνικό μέρισμα για τους συνταξιούχους το 2016 και επιβεβαιώνοντας το αντικοινωνικό του προφίλ και πρόγραμμα» εκτιμούν από την κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα