Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τετ α τετ Σταθάκη-Αρναουτάκη – Ποιο πρόβλημα της Κρήτης λύνεται οριστικά

Τετ α τετ Σταθάκη-Αρναουτάκη – Ποιο πρόβλημα της Κρήτης λύνεται οριστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Κρήτη, Περιφέρεια Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Η διπλή διασύνδεση της Κρήτης αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα και θα λύσει οριστικά το ενεργειακό πρόβλημα του νησιού, είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα Πέμπτη στο Ηράκλειο όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παράγοντες της Κρήτης και δημάρχους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο θα έχει τεράστιο όφελος για το νησί, τη χώρα και το περιβάλλον, ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου θα είναι έτοιμες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο υπουργός αναφερόμενος στη Μικρή Διασύνδεση δήλωσε πως το έργο βρίσκεται σε φάση κατασκευής, αφορά τη διασύνδεση Κρήτης Πελοποννήσου με το σταθμό της Μεγαλόπολης με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της το 2020 με αποτέλεσμα όλο το νησί να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από το συγκεκριμένο σταθμό.

Σχετικά με τη μεγάλη διασύνδεση όπως ανέφερε ο υπουργός, το έργο θα ξεκινήσει αρχές του 2019 και θα έχει ολοκληρωθεί το μεσοδιάστημα τέλη 2022 με αρχές 2023.

Μιλώντας για το κόστος της ενέργειας που αφορά την Κρήτη ο υπουργός είπε πως με τη διπλή διασύνδεση πέρα από την οριστική επίλυση του ενεργειακού το τεράστιο, όπως το χαρακτήρισε ποσό κόστους, θα μειωθεί από τα 700 εκατ. που πληρώνουμε στα 400 εκατ. ευρώ, μπαίνοντας παράλληλα σε ένα μεταβατικό στάδιο μιας και θα ενισχυθούν και οι άλλες μορφές ενέργειας ενώ την ίδια ώρα θα υπάρχει το σταδιακό κλείσιμο των ρυπογόνων μονάδων και η κατασκευή νέων.

Σχετικά άρθρα