Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε την πρέσβυ του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Αμπά και συζήτησαν για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ο Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε την πρέσβυ του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Αμπά και συζήτησαν για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιρίτ Μπεν Αμπά, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Μάρκος Μπόλαρης, Πρέσβειρα του Ισραήλ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε την Τετάρτη την Πρέσβυ του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν Άμπα, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, επ΄ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στους τομείς αρμοδιότητας του κ. υφυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. υφυπουργός επανέλαβε τη σταθερή θέση της χώρας μας για τη διατήρηση του status quo στους Αγίους Τόπους και αναφέρθηκε σε θέματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ευχαριστώντας και πάλι την Ισραηλινή Κυβέρνηση για τη συνδρομή που παρέσχε στις εργασίες αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Από πλευράς της, η Πρέσβυς του Ισραήλ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάθεση του χαρτοφυλακίου των περιουσιακών υποθέσεων του Πατριαρχείου στον, γνώστη των θεμάτων του Πατριαρχείου, ισραηλινό υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας κ. Χανεκμπί.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, το ευρύ πεδίο συνεργειών με βάση το νέο πρόγραμμα μορφωτικής, επιστημονικής και πολιτιστικής συνεργασίας για τα έτη 2018-2021, επ’ ωφελεία τόσο των φοιτητών και του ερευνητικού και ακαδημαϊκού δυναμικού, όσο και των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ.

Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για την πορεία του τεσσαρακονταετούς ήδη διαθρησκειακού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Εβραίων, ο τελευταίος γύρος του οποίου έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα τον Δεκέμβριο του 2017.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην αντιμετώπιση φαινομένων αντισημιτισμού από τις Κυβερνήσεις Ελλάδας και Ισραήλ.

Η κα Πρέσβυς εξέφρασε ικανοποίηση για την καταδίκη κάθε έκφανσης αντισημιτισμού από πλευράς ελληνικής Πολιτείας και ενθάρρυνε τη συμμετοχή Ελλήνων εκπαιδευτικών και ιερωμένων σε προγράμματα κατάρτισης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος (Yad Vashem) για την διδασκαλία του Ολοκαυτώματος.

Συζητήθηκε επίσης η προσεχής επίσκεψη του κ. Υφυπουργού στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και τον ομόλογό του Ισραηλινό Υπουργό.

Σχετικά άρθρα