Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Αν δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας να πάμε σπίτι

Δένδιας: Αν δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας να πάμε σπίτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Τρόικα,

“Αν δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας να μας στείλει η ελληνική κοινωνία στο σπίτι μας” δήλωσε στον Real ο Νίκος Δένδιας τονίζοντας με νόημα ότι “Εγώ πίσω από την τρόικα δεν έχω την πρόθεση να κρυφτώ”.

«Το θέμα εδώ δεν είναι τι θέλει η τρόικα, τι θέλει το υπουργείο, τι θέλει η κυβέρνηση. Οι επιχειρήσεις έχουν πολύ περιορισμένη ρευστότητα. Οτιδήποτε από αυτή τη ρευστότητα μπορέσει να πάρει το δημόσιο το οποίο έχει ανάγκη χρημάτων, είναι άριστο. Κατά συνέπεια με την απλή λογική της πιάτσας ουδείς θα πρέπει να έχει αντίρρηση στη λογική των δόσεων» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στο κρίσιμο θέμα της έλλειψης δυνατότητας στις επιχειρήσεις να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο σε πολλές δόσεις και μεγάλο αριθμό ρυθμίσεων.

Στην επισήμανση ότι υπάρχει από το 2011 ψηφισμένος νόμος που προβλέπει τον συμψηφισμό των χρεών ανάμεσα στις επιχειρήσεις και το Δημόσιο αλλά σε αυτόν εναντιώνεται η τρόικα ο κ. Δένδιας είπε: «Εγώ δεν δαιμονοποιώ την τρόικα».

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο Νίκος Δένδιας συμπλήρωσε: «Θα σας είμαι ευθύς. Απέναντι στον ελληνικό λαό την ευθύνη την έχει η εκλεγμένη κυβέρνησή του. Δεν την έχει η τρόικα. Η τρόικα είναι μία εκπροσώπηση των δανειστών που έχει κι αυτή το ρόλο της, όσον αφορά τα συμφέροντα, τα κοινά μας, αλλά υπεύθυνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να είναι η τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι, όπως κι αν είναι, ό,τι κι αν είναι. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Αλίμονό μας αν το κάνουμε, τότε να παραιτηθούμε και να πάμε διακοπές. Εμείς έχουμε την ευθύνη για την ανάπτυξη του τόπου, εμείς θα λογοδοτήσουμε στην ελληνική κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας να μας στείλει η ελληνική κοινωνία στο σπίτι μας. Εγώ πίσω από την τρόικα δεν έχω την πρόθεση να κρυφτώ».

Σχετικά άρθρα