Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Παυλόπουλου με στελέχη του Ιδρύματος Ωνάση – Η μεγάλη δωρεά για την Υγεία

Συνάντηση Παυλόπουλου με στελέχη του Ιδρύματος Ωνάση – Η μεγάλη δωρεά για την Υγεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεταμόσχευση, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Το έργο του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου που θα υλοποιήσει στο πλαίσιο δωρεάς του το Ίδρυμα Ωνάση παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου, η διευθύντρια, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, και άλλοι εκπρόσωποί του, σε συνάντησή τους σήμερα Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τούς συνεχάρη για τη νέα – μετά το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό – μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Όπως είπε, «η δημιουργία αυτού του Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο Σύστημα Υγείας της χώρας. Και είναι μια έμπρακτη και κορυφαία συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, ο οποίος έτσι θα αποφεύγει πια, στο μέλλον, και την πολυέξοδη δοκιμασία, αλλά και την επώδυνη αβεβαιότητα του εξωτερικού».

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε βέβαιος πως η δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου «θα δημιουργήσει και μιαν άλλη νοοτροπία στον τόπο μας σε ό,τι αφορά την δωρεά οργάνων. Γιατί εκεί έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα.

»Μιαν άλλη νοοτροπία, που πρέπει να μας διδάξει ότι η δωρεά οργάνων είναι πραγματική προσφορά στον άνθρωπο. Είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης κι αλληλεγγύης.

»Η δωρεά οργάνων κάνει πράξη τη μετάβαση από τη μεγάλη αρχή του “αγαπάτε αλλήλους” στην ακόμη μεγαλύτερη αρχή τού “αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν”. Δεν έχει σχέση με το αν πιστεύει κανείς ή όχι.

»Είναι κάτι που αφορά τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο και, ιδίως, στη σημερινή εποχή» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι με τη νέα δωρεά του το Ίδρυμα Ωνάση «συνεχίζει επαξίως την παράδοση των μεγάλων ευεργετών μας, που στήριξε ουσιωδώς την πορεία του νεώτερου ελληνικού Κράτους, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές.

»Πραγματικά, αυτή η προσφορά είναι προσφορά προς το Κράτος μας και πρωτίστως προς τον λαό μας» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Παπαδημητρίου ανέφερε πως η νέα δωρεά αφορά σε «ένα νέο, πλήρες νοσοκομείο, το οποίο περιλαμβάνει το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, στο οποίο θα γίνονται όλες οι μεταμοσχεύσεις συμβατών οργάνων – και βέβαια αυτό απαιτεί την ανανέωση της νοοτροπίας την οποία έχουμε όλοι μας όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις.

»Περιλαμβάνει, επίσης, ένα σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες όλης της χώρας και πέραν αυτής, γι’ αυτή την ομάδα των παιδιών τα οποία, δυστυχώς, έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο κέντρο».

Όπως σημείωσε, περιλαμβάνει, επίσης, την ανανέωση όλου του εξοπλισμού του υφιστάμενου νοσοκομείου, ένα ευρύτατο πρόγραμμα υποτροφιών και εκπαίδευσης γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού, καθώς και ένα ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Ακαδημία Αθηνών και ξένα αντίστοιχα ιδρύματα.

«Είναι ένα έργο το οποίο είναι ώριμο, είναι στο στάδιο οριστικής μελέτης και επομένως πολύ σύντομα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε να ενταχθεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

»Θα είναι προσιτό στον οποιονδήποτε ασφαλισμένο και ανασφάλιστο και επομένως θα καλύψει όλες τις ανάγκες του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.

Σχετικά άρθρα