Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σγουρός ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής – «Θα επαναφέρω την κανονικότητα»

Ο Σγουρός ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής – «Θα επαναφέρω την κανονικότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Σγουρός, Κίνημα Αλλαγής, Περιφέρεια Αττικής, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι δεν έλειψε ποτέ από την Περιφέρεια Αττικής και ότι επιστρέφει για «να ξαναφέρει την κανονικότητα» στην Περιφέρεια.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είμαι περαστικός από την αυτοδιοίκηση. Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος» σημείωσε ο κ. Σγουρός.

Επίσης, χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «σε όλους τους τομείς παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».

Αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Σγουρός τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι.

Σημείωσε επίσης ότι ο νόμος Σκουρλέτη δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, παρά μόνο με την αλλαγή του εκλογικού σύστηματος «ευελπιστώντας να διασώσει τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια».

Αναφορικά με την Κεντροαριστερά επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι η αμφισβήτηση για την πολιτική, που εκφράστηκε με τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής.

«Το φαινόμενο της δημοκρατίας των μειοψηφιών, εάν δεν αντιστραφεί, θα πλήξει καίρια την κοινωνική συνοχή και θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις κοινωνίες» προειδοποίησε.

Σχετικά άρθρα