Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ζητά το ΚΙΝΑΛ σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων του προσφυγικού

Τι ζητά το ΚΙΝΑΛ σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων του προσφυγικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κίνημα Αλλαγής, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ζητεί ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Δικαιοσύνης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ, Θ. Παπαθεοδώρου, με αφορμή τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων στο προσφυγικό.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαθεοδώρου, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης «οι δημόσιες καταγγελίες του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου για ‘εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον εμπλεκόμενο κρατικό μηχανισμό, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ, όσο και από ΜΚΟ που διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους’ εγείρουν ένα μείζον θέμα κινδύνου συγκάλυψης του σκανδάλου στο προσφυγικό».

Ο κ. Παπαθεοδώρου σημειώνει ότι «μετά τις καταγγελίες, ο κ. Ηλιόπουλος παύθηκε των καθηκόντων του με απόφαση του υπουργού κ. Βίτσα και ενώ προηγουμένως είχε ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση των σκανδάλων».

«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, προφανώς, δεν κρίνουμε ότι είναι επαρκείς οι απαντήσεις του υπουργού κ. Βίτσα, ούτε μπορούμε να ανεχθούμε την επιχείρηση απαξίωσης και εκφοβισμού όσων τόλμησαν να προβούν σε αυτές τις καταγγελίες» επισημαίνει, τονίζοντας ότι «η διερεύνηση τους σε ποινικό επίπεδο είναι πλέον ζήτημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά σε πολιτικό επίπεδο είναι ζήτημα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής».

Σχετικά άρθρα