Τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστη στην εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, παρ’ ότι προσκλήθηκε, εξηγεί ο Στέφανος Μάνος, σε ανάρτησή του στο facebook.
«Η Νέα Δημοκρατία με κάλεσε στην πανηγυρική εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση της. Ευχαρίστησα και εξήγησα ότι δεν θα παραστώ επειδή η Νέα Δημοκρατία με διέγραψε οριστικά από τις τάξεις της με απόφαση του αρχηγού της Κώστα Καραμανλή» αναφέρει ο κ. Μάνος.
Όπως υπενθυμίζει, «την απόφαση διεκπεραίωσαν προθύμως οι Ι. Κεφαλογιάννης, Ι. Βαρβιτσιώτης, Αχ. Καραμανλής, Γ. Τζιτζικώστας και Αλ. Παπαδόγγονας», ενώ «είχε μεσολαβήσει η αντικανονική αντικατάσταση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Κ. Μητσοτάκη από τον Ι. Κεφαλογιάννη για να είναι σίγουρος ο κ. Καραμανλής ότι η απόφαση θα είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες του».
«Εξήγησα ότι όσο ισχύει η απόφαση για οριστική διαγραφή μου δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε πανηγυρικές εκδηλώσεις της Ν.Δ.» σημειώνει ο κ. Μάνος, κάνοντας μία αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στη διαγραφή του:
«1998, η οικονομία βρίσκεται υπό πίεση. Η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Οικονομίας τον Γ. Παπαντωνίου αποφασίζει να φέρει στη Βουλή μια αυστηρή ρύθμιση για τις ΔΕΚΟ. Τα συνδικάτα ξεσηκώνονται.
»Η ρύθμιση Παπαντωνίου συμβαδίζει με όσα υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία. Δηλώνω ότι, μολονότι πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα τολμήσει να εφαρμόσει τη διάταξη, θα ψηφίσω ναι για να μην έχει άλλοθι το ΠΑΣΟΚ ότι συνάντησε την άρνηση της αντιπολίτευσης.
»Η Νέα Δημοκρατία με εντολή Καραμανλή και προτροπή Αλογοσκούφη καταψηφίζει τη διάταξη μολονότι συμβαδίζει με τις θέσεις της Ν.Δ. Αυτό το γεγονός δικαιολόγησε την οριστική διαγραφή μου».
Ο κ. Μάνος σημειώνει ακόμη πως «το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να εφαρμόσει τις διατάξεις για τις ΔΕΚΟ που είχαν ψηφιστεί το Φεβρουάριο του 1998» και ότι στα τέλη Δεκεμβρίου 2005 «με κυβέρνηση Καραμανλή και υπουργό Οικονομίας τον Γ. Αλογοσκούφη φέρνουν (οι αθεόφοβοι) στη Βουλή την ίδια ακριβώς διάταξη (αντιγραφή του Παπαντωνίου), αυτή που είχαν καταψηφίσει και εξαιτίας της οποίας με είχαν διαγράψει οριστικά και την περνούν ως δική τους μεταρρύθμιση».
«Έτσι κτίζεται η …πολιτική αξιοπιστία! Από την εποχή της πρωθυπουργίας Καραμανλή (του νεωτέρου) δεν μπορούμε πια να πιστέψουμε τίποτε.
»Θωρακισμένη οικονομία με καλπάζοντα ελλείμματα, μετά λεφτά υπάρχουν όταν δεν υπήρχε μία, μετά καταρράκτες ψεμάτων χωρίς τελειωμό.
»Το κραχ στο χρηματιστήριο είναι συνέπεια της απόλυτης έλλειψης εμπιστοσύνης σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Κανείς δεν πιστεύει πια κανένα, ό,τι και αν λένε» αναφέρει για να καταλήξει:
«Δυστυχώς διαπίστωσα ότι 20 χρόνια μετά την οριστική διαγραφή μου, τα μυαλά στη Νέα Δημοκρατία δεν άλλαξαν.
»Χθεσινό παράδειγμα. Η κυβέρνηση ψήφισε να μπορούν ιδιώτες να προσφέρουν υπηρεσίες στις αστικές συγκοινωνίες παράλληλα με τους δημόσιους φορείς.
»Θα μπορούσε να έχει αντιγραφεί από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το μέτρο. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει ούτε μια φωνή της συνείδησης της φιλελεύθερης παράταξης να διαμαρτυρηθεί».