Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «κεφάλι» της Σπυράκη επί πίνακι: Νέες αποκαλύψεις για Ζάεφ εκθέτουν Μητσοτάκη

Το «κεφάλι» της Σπυράκη επί πίνακι: Νέες αποκαλύψεις για Ζάεφ εκθέτουν Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Σπυράκη, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ με αφορμή τα μυστικά ραντεβού της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η Εφημερίδα των Συντακτών επανέρχεται με νέες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνοντας πως η συνάντηση μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως ισχυρίστηκε η κα Σπυράκη, αλλά ένα κανικοκότατα προγραμματισμένο ραντεβού.

Σε νέα ανακοίνωση μάλιστα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει πως «το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη, είναι να αποπέμψει άμεσα την “ειδική απεσταλμένη του”».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τη Μαρία Σπυράκη δεν ήταν τυχαία, αλλά προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Courtyard by Mariott Brussels, όπου διέμενε η διπλωματική αποστολή της ΠΓΔΜ.

Η αποστολή ήταν στις Βρυξέλλες από 5-7 Δεκεμβρίου για τις συνομιλίες του Ζόραν Ζάεφ με τους Γιούνκερ, Tαγιάνι και Χαν.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές από τα Σκόπια, λίγες ημέρες νωρίτερα άνθρωπος από το διπλωματικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε επικοινωνήσει με την ηγεσία των Σκοπίων και είχε ζητήσει να δεχτεί ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας την απεσταλμένη του.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει στο ξενοδοχείο της βελγικής πρωτεύουσας.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη», ισχυρίστηκε την Τρίτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» η Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε:

«Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές».

«Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση», ισχυρίστηκε η κυρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κυρία Σπυράκη απάντησε:

«Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες».

«Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε.

»Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς», υπογράμμισε.

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει την «απεσταλμένη» του

«Η κα Σπυράκη συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χθες η ΝΔ δεν βρήκε λέξη να πει για την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία, προκειμένου να μη διασπαστεί προεκλογικά η ΝΔ.

»Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο «τυχαίος καφές» της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ είχε κανονιστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και η συνάντηση δεν ήταν τόσο «τυχαία», αλλά έγινε στο ξενοδοχείο «Courtyard by Mariott Brόssels», στο οποίο διέμενε η επίσημη αποστολή του Ζόραν Ζάεφ».

«Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη, είναι να αποπέμψει άμεσα την «ειδική απεσταλμένη του», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Τραγελαφικές δικαιολογίες»

«Χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες ένοχης σιωπής του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποκαλυφθεί γιατί έστειλε μυστικά τη Μαρία Σπυράκη να συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ» τόνιζε σε χθεσινή ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών όχι μόνο εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Πρόεδρο της ΝΔ για την εθνικά ανεύθυνη στάση του, αλλά δεν αφήνουν και κανένα περιθώριο για άλλες τραγελαφικές δικαιολογίες.

Ο κ. Μητσοτάκης το Δεκέμβριο του 2017, δηλαδή πριν ξεκινήσουν καν οι διαπραγματεύσεις για το «Μακεδονικό», ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ μέσω της «ειδικής απεσταλμένης» του, να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν η ΝΔ έρθει στην εξουσία.

Η κα Σπυράκη παραδέχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να διαφωνήσει με οποιαδήποτε λύση, προκειμένου να μη διασπαστεί η ΝΔ, ενώ ως κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει σε λύση του «Μακεδονικού», αφού θα έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά δεν ξέρουμε τι είναι πιο γελοίο: Ο τυχαίος καφές της κας Σπυράκη ή η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη;».

Σχετικά άρθρα