Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι ημερομηνίες «διαψεύδουν» τις δικαιολογίες της Σπυράκη για τον Ζάεφ!

Oι ημερομηνίες «διαψεύδουν» τις δικαιολογίες της Σπυράκη για τον Ζάεφ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Δημοκρατία, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ζόραν Ζάεφ, Μαρία Σπυράκη, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Την ώρα που η ΝΔ δεν έχει πάρει καμία θέση για τους ακριβείς διαλόγους που φέρεται να είχε η Μαρία Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, παρά και τη νέα σφοδρή επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου, τα δύο ταξίδια του Ζάεφ στις Βρυξέλλες δεν «κολλάνε» με την «τυχαία συνάντηση» που επικαλέστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Δημοκρατία», σαν να μην τα λέει πολύ καλά η Μαρία Σπυράκη για τις μυστικές συναντήσεις της (μία ή δύο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα) με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Η «Δημοκρατία», που ανέδειξε από την αρχή το θέμα, ερεύνησε τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. περί «τυχαίας συνάντησης» με τον κ. Ζαεφ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ημερομηνίες… δεν βγαίνουν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η εφημερίδα μας δέχθηκε χθες, από αξιωματούχο κατοικοεδρεύοντα στις Βρυξέλλες, ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεφώνημα για την υπόθεση.

Ο συνομιλητής μας επιβεβαίωσε ότι η δικαιολογία της κυρίας Σπυράκη ότι συνάντησε τον κ. Ζάεφ, τον Δεκέμβριο του 2017, «πηγαίνοντας να πάρει καφέ δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο και τα είπαμε στο πόδι για 4-5 λεπτά» μάλλον πάσχει ως προς την αξιοπιστία της.

Ο κ. Ζάεφ βρισκόταν στις Βρυξέλλες από το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου ως και το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2017, καθώς και το βράδυ της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου.

Η κυρία Σπυράκη θα ήταν αδύνατον να δει τυχαία τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στις 5 και τις 18 Δεκεμβρίου, επειδή ο κ. Ζάεφ μετέβη κατευθείαν από το αεροδρόμιο σε συνέδριο του ινστιτούτου CEPS και σε δείπνο με την υψηλή εκπρόσωπο της Ε.Ε. Φ. Μογκερίνι αντίστοιχα.

Θα ήταν, επίσης, περίεργο αμφότεροι να αναζητούν καφέ στο κέντρο των Βρυξελλών αργά το βράδυ.

Επομένως, πιθανή ημέρα συνάντησης είναι η Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, αλλά και πάλι είναι περίεργο πώς η θεά Τύχη τούς έφερε να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο συνομιλητής μας εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ξεκίνησε το πρόγραμμα εκείνης της ημέρας πολύ πρωί, συναντώντας τον πρόεδρο της Κομισιόν Z. K. Γιούνκερ και τον επίτροπο Διεύρυνσης Γ. Χαν. Ακολούθησαν συνέντευξη Τύπου Γιούνκερ – Ζάεφ και ξεχωριστή συνάντηση με τον κ. Χαν.

Βιαστικός

Στη συνέχεια ο κ. Ζάεφ (συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Ντιμιτρόφ) έσπευσε να συναντήσει κατευθείαν τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντ. Ταγιάνι, τον οποίο μάλιστα «έστησε» 5-6 λεπτά λόγω καθυστέρησης των προηγούμενων συνομιλιών. Οπότε, προφανέστατα, ο κ. Ζάεφ δεν θα μπορούσε να είχε πάει σε διπλανό βρυξελλιώτικο καφενέ και να δει τυχαία την κυρία Σπυράκη.

Δεν θα μπορούσε όμως να τη συναντήσει ούτε και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Ταγιάνι, επειδή ο κ. Ζάεφ και πάλι έφυγε, σχεδόν τρέχοντας, για γεύμα εργασίας, για ομιλία στο ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung και για μακρά συνάντηση με την κυρία Μογκερίνι και τους συνεργάτες της μέχρι αργά το απόγευμα.

Επομένως, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι η βελγική αστυνομία συνοδεύει πάντα τους ξένους ηγέτες και (σε εποχές τρομοκρατίας) τους μπαινοβγάζει από τα θωρακισμένα αυτοκίνητα μόνο στις εισόδους των κτιρίων που έχουν επίσημες συναντήσεις, χωρίς παρακάμψεις για καφέ, πάλι δεν υπήρχε χρόνος για «τυχαίο συναπάντημα». Επομένως δεν πείθει η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., που μάλλον ψάχνει τρόπο να διασωθεί.

Σχετικά άρθρα