Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: H διαχείριση του προσφυγικού εκθέτει τη χώρα

ΝΔ: H διαχείριση του προσφυγικού εκθέτει τη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες,

Τις καταγγελίες τού μέχρι πρότινος επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης προσφύγων-μεταναστών, Ανδρέα Ηλιόπουλου, με τις οποίες ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, σχολιάζει η ΝΔ.

Όπως σημειώνει, «οι δηλώσεις του κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου εγείρουν μείζονα ερωτήματα γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

»Ο πλέον αρμόδιος που έχει οριστεί από την ίδια την κυβέρνηση καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες, κατασπατάληση κοινοτικών πόρων, ζητά την επέμβαση της Δικαιοσύνης και διαπιστώνει ότι “έχει χαθεί ο έλεγχος”».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από την κυβέρνηση άμεσες εξηγήσεις:

«-Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που ήρθαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή και διεθνή βοήθεια για τη διαχείριση του προσφυγικού;

»-Ποιες Μ.Κ.Ο έλαβαν χρήματα, τι ποσά και τι απέγιναν αυτά;

»-Τι έχει συμβεί με τα 52 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο υπουργείο Άμυνας και για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της OLAF;

»-Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης, αντιστράτηγου ε.α. κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου;».

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τη Δικαιοσύνη να κινήσει τη σχετική διαδικασία «ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια στη δυσώδη αυτή υπόθεση που εκθέτει τη χώρα και προσβάλλει τους Έλληνες».

Με τη σειρά του, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τις καταγγελίες Ηλιόπουλου, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και κατόπιν σχολίασε ότι «για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση, απέναντι σε επίσημες καταγγελίες, επιλέγει να απαντήσει με απειλές και διώξεις.

»Γι’ αυτό, καταθέτω ξανά ερώτηση, ζητώντας να μάθω πού πήγαν τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες. Καλώ την κυβέρνηση να δώσει, εδώ και τώρα, απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας χαρακτήρισε ψευδείς τις καταγγελίες του κ. Ηλιόπουλου για κακοδιαχείριση στα κέντρα μεταναστών και προανήγγειλε τις «δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».

Σχετικά άρθρα