Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αναφέρει η ΝΔ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Τι αναφέρει η ΝΔ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρατικός Προϋπολογισμός, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Σταϊκούρας,

Για «σύγκρουση του προσχεδίου του προϋπολογισμού με την πραγματικότητα» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σε ανακοίνωσή του για τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει πως «το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε την Δευτέρα, αναφέρει: “Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους, αλλά και η εκκαθάριση και αποπληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής φόρων και συνταξιοδότησης, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών… εκτιμάται ότι οι φορείς θα μειώσουν περαιτέρω τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους ως το τέλος του 2018”».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., το δελτίο της Γενικής Κυβέρνησης, που δημοσιοποιήθηκε χθες «διαψεύδει το προσχέδιο: οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ παρά το γεγονός ότι έχουν εκταμιευθεί για την αποπληρωμή τους δανειακοί πόροι 7 δισ. ευρώ».

«Εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας η πλήρης εκκαθάρισή των οφειλών του δημοσίου, που προβλεπόταν με τη λήξη του προγράμματος, διαρκώς μετατίθεται. Είναι βέβαιο δε ότι η αποπληρωμή τους θα βασίζεται πλέον αποκλειστικά στα υπερ-πλεονάσματα και την υπερ-φορολόγηση των πολιτών» υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Χαρακτηρίζει τέλος την κυβέρνηση «ακατάλληλη να επιτύχει την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Σχετικά άρθρα