Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σχέδιο για την αστυνόμευση στην Αθήνα συζήτησαν Γεροβασίλη, Παπακώστα και Καμίνης

Το σχέδιο για την αστυνόμευση στην Αθήνα συζήτησαν Γεροβασίλη, Παπακώστα και Καμίνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθηναίων, Κατερίνα Παπακώστα, Ναρκωτικά, Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης που προωθείται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για το κέντρο της Αθήνας, το τεράστιο πρόβλημα της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών και της κατάληξης των χρηστών, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας σε ευαίσθητες περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς και οι τρόποι στενότερης συνεργασίας αστυνομίας και δήμου, συζητήθηκαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Κατεχάκη, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση μετείχαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Γ. Καμίνης.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική αναφορά στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα ενισχύσει την παρουσία αστυνομικών στο κέντρο της πόλης όσο και στις γειτονιές.

Επισημάνθηκαν επίσης, τα εμφανή αποτελέσματα που είχαν οι παρεμβάσεις της αστυνομίας στου Φιλοπάππου και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τέθηκε το ζήτημα της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, ως ενός σύνθετου ζητήματος που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, όχι μόνο κατασταλτικού χαρακτήρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα, οπότε ενισχύθηκαν οι περιπολίες με αστυνομικούς και εντούρο μοτοσικλέτες μετά τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου, δεν έχει γίνει καμία ληστεία στην περιοχή, ενώ έχει καθαρίσει το Πεδίον του Άρεως που ήταν ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της Αθήνας.

Συμφωνήθηκε ωστόσο να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία της Αστυνομίας με τον δήμο και στο πλαίσιο αυτό ορίστηκε να πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, «τεχνική συνάντηση» από εκπροσώπους των δύο πλευρών για την επικαιροποίηση μεταξύ άλλων και του μνημονίου συνεργασίας το οποίο είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και τη συνεργασία με τον δήμο για εντονότερη παρουσία σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ως παράγοντα αποτρεπτικού της παραβατικότητας.

Συμφωνήθηκε επίσης η ανάληψη πρωτοβουλίας για συνέργειες με συναρμόδια υπουργεία σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών το οποίο ξεφεύγει από τα πλαίσια της καταστολής και είναι πολυπαραγοντικό – και γι’ αυτό θεωρείται επιτακτική η συμμετοχή όλων των φορέων.

Σχετικά άρθρα