Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φώφη θέλει να συγκυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ αλλά και Νέα Δημοκρατία

Η Φώφη θέλει να συγκυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ αλλά και Νέα Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά,

Έκκληση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για τον σχηματισμό μιας μεγάλης κυβέρνησης, καθώς μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων επιβάλλεται η εθνική συνεννόηση για την πορεία της χώρας απευθύνει η Φώφη Γεννηματά, ισχυριζόμενη ότι «δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση» και ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων.

«Η κυβέρνηση αυτή θα πάει στους εταίρους και θα τους πει: δεν βγαίνουμε με 3,5% πλεόνασμα. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει μια αυτοδύναμη Δεξιά ως τη λύση στα προβλήματά του» υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και όταν ρωτήθηκε αν είναι πιθανή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-Κινήματος Αλλαγής, απάντησε:

«Γιατί όχι; Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’80 με τις κοκορομαχίες».

Η κα Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μετρήθηκε και βγήκε ελλιποβαρής.

»Μετά τα ψέματα και τις αυταπάτες, τώρα είμαστε στο στάδιο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματική σε όποιο θέμα κι αν χειρίστηκε».

«Είναι πρωτοφανές να κατατίθεται προϋπολογισμός δύο σε ένα! Δεν έχει ξαναγίνει! Η καθαρή έξοδος πάει περίπατο.

»Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιοδοσία να πάρει αποφάσεις και περιμένει υποδείξεις άνωθεν, από τα αφεντικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Φιλοδωρήματα» οι νέες συντάξεις

«Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Κάνει πολιτική με επιδόματα ψίχουλα» συνέχισε η κα Γεννηματά, για να προσθέσει πως «δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να έρθει, μιλώντας για μια ανάπτυξη για τους λίγους. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη για τους πολλούς».

Το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε, δεν θα πάρει μέρος σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον νόμο Κατρούγκαλου, εξηγώντας ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

«Οι νέες συντάξεις που βγαίνουν με τον νόμο Κατρούγκαλου είναι φιλοδωρήματα. Επίσης έχει γίνει έγκλημα με τις συντάξεις χηρείας!»

«Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις δύο λαούς»

Σχολιάζοντας και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι ο τρόπος και η σκοπιμότητα που ο κ. Τσίπρας χειρίστηκε το ζήτημα ενίσχυσε τα άκρα και στη γειτονική χώρα και στην Ελλάδα.

«Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις δύο λαούς. Η μεγάλη αποχή έδειξε τα αλυτρωτικά αισθήματα εκείνων που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

»Ο κ. Τσίπρας θα έχει χρόνο στο μέλλον που δεν θα είναι πρωθυπουργός να καταλάβει τα λάθη του. Το erga omnes το εγκατέλειψε ο κ. Τσίπρας. Εμείς είμαστε από αυτούς που θέλουν τη λύση» ανέφερε η κ. Γεννηματά και διερωτήθηκε:

«Πώς θα έρθει στη δική μας Βουλή η Συμφωνία αν δεν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στα Σκόπια; Ας αφήσουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη γειτονική χώρα».

Κλιμακώνοντας τις επικρίσεις της για την τακτική που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας παρατήρησε:

«Πώς βγήκε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύτηκε προς τους εταίρους ότι μπορεί να την περάσει, όταν δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Αυτή ήταν η πρώτη φάση της κοροϊδίας.

»Είναι σοβαρή άσκηση πολιτικής να δεσμεύεται για κάτι που δεν έχει τη δύναμη από μόνος του να το περάσει;

»Όσες φορές του ζητήσαμε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μας αγνόησε.

»Είμαστε το κόμμα που βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για μικροκομματικά οφέλη».

Σχετικά άρθρα