Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Βούλτεψη κατά Τσίπρα και… Αργεντινής!

Επίθεση Βούλτεψη κατά Τσίπρα και… Αργεντινής!

Απάντηση στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση μετέρχεται αυταρχικές και αλαζονικές μεθόδους για να ικανοποιήσει τη τρόικα, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζοντας ότι “ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή”.

Βέβαια εδώ γεννάται ένα σοβαρό ερώτημα. Η κ. Βούλτεψη δεν ξέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Τελικά βγήκαμε ή δεν βγήκαμε; Όσο για τα περί Αργεντινής, ας είναι προσεκτικότερη η κ. Βούλτεψη για το πως εκφράζεται για μια χώρα και ένα λαό που έχει πέσει θύμα των κερδοσκόπων και υποφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βούλτεψη:

«Ηττημένος σε όλα τα μέτωπα, με τα σχέδιά του για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας της χώρας να αποκαλύπτονται, αφού συνειδητά δεν χρησιμοποίησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιλέγοντας την αποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και “ανατροπής”.

Προηγουμένως, όμως, ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην “απένταξη”, όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του “Εκόνομιστ”;

Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο “σχίσιμο” και στην “απένταξη”, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή.

Και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει από το βήμα της Βουλής… ευχηθεί να γίνουμε Αργεντινή, τον ενημερώνουμε πως μόλις χθες η Αργεντινή απέτυχε να έλθει σε συμφωνία με τους κερδοσκόπους στους οποίους είχε καταφύγει, όταν αποφάσισε να κάνει πράξη αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ “υπόσχεται” στον ελληνικό λαό».

Σχετικά άρθρα