Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Βούλτεψη κατά Τσίπρα και… Αργεντινής!

Επίθεση Βούλτεψη κατά Τσίπρα και… Αργεντινής!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αργεντινή, Μνημόνιο, Σοφία Βούλτεψη,

Απάντηση στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση μετέρχεται αυταρχικές και αλαζονικές μεθόδους για να ικανοποιήσει τη τρόικα, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζοντας ότι “ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή”.

Βέβαια εδώ γεννάται ένα σοβαρό ερώτημα. Η κ. Βούλτεψη δεν ξέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Τελικά βγήκαμε ή δεν βγήκαμε; Όσο για τα περί Αργεντινής, ας είναι προσεκτικότερη η κ. Βούλτεψη για το πως εκφράζεται για μια χώρα και ένα λαό που έχει πέσει θύμα των κερδοσκόπων και υποφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βούλτεψη:

«Ηττημένος σε όλα τα μέτωπα, με τα σχέδιά του για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας της χώρας να αποκαλύπτονται, αφού συνειδητά δεν χρησιμοποίησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιλέγοντας την αποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και “ανατροπής”.

Προηγουμένως, όμως, ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην “απένταξη”, όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του “Εκόνομιστ”;

Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο “σχίσιμο” και στην “απένταξη”, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή.

Και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει από το βήμα της Βουλής… ευχηθεί να γίνουμε Αργεντινή, τον ενημερώνουμε πως μόλις χθες η Αργεντινή απέτυχε να έλθει σε συμφωνία με τους κερδοσκόπους στους οποίους είχε καταφύγει, όταν αποφάσισε να κάνει πράξη αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ “υπόσχεται” στον ελληνικό λαό».

Σχετικά άρθρα