Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Βίτσα για νέο δημοσίευμα «Φιλελεύθερου»: Φτυαριά λάσπης

Οργή Βίτσα για νέο δημοσίευμα «Φιλελεύθερου»: Φτυαριά λάσπης

Διαψεύδει νέο δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» που αφορά κακοδιαχείριση στο προσφυγικό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, χαρακτηρίζοντάς το «φτυαριά λάσπης».

«Για άλλη μια φορά, η γνωστή πλέον ομάδα του «Φιλελεύθερου» έριξε μια φτυαριά λάσπης και ‘όπου κάτσει’ και ‘όποιον πιάσει’», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βίτσας, «καρφώνοντας» τον Διευθυντή Υποδοχής και Ταυτοποίησης:

«Συγκεκριμένα, δημοσιεύει μια ατυχή εντολή του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προς τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης να «αποσυμφορήσουν» τα ΚΥΤ (και όχι τα νησιά), διατηρώντας εντός του ΚΥΤ τον αριθμό πολιτών τρίτων χωρών που προβλέπει η δυναμικότητά τους.

»Την εντολή αυτή ακύρωσα αμέσως για λόγους που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται. Η υλοποίηση αυτής της εντολής θα άφηνε πλέον των 10.000 ανθρώπων στη μοίρα τους, μακριά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ακόμη χειρότερα θα τους διέχεε στις γύρω πόλεις και χωριά (εν προκειμένω για τη Μόρια, κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης, στη Μόρια, στα Πάμφυλα κλπ)».

«Επιμένω πως το ζήτημα παραμένει η ταχύτητα των διαδικασιών και η αποσυμφόρηση των νησιών. Σε όποιους επιθυμούν ή φαντασιώνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους εικόνες του 2015 στα νησιά ή εικόνες Αγίου Παντελεήμονα, καταυλισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Βικτωρίας, άτυπους καταυλισμούς στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και άλλες πόλεις, όπως κατά την προ του 2015 περίοδο, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να μην τους κάνουμε το χατίρι», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το πρωτοσέλιδο του «Φιλελεύθερου», στο οποίο αναφέρεται ο κ. Βίτσας.

Σχετικά άρθρα