Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράνια Αικατερινάρη: Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ αρχαιολογικών χώρων και μνημείων

Ράνια Αικατερινάρη: Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ αρχαιολογικών χώρων και μνημείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Ράνια Αικατερινάρη,

Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ακινήτων όπως οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία, ο αιγιαλός και οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις και οι περιοχές Natura, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και ΠεριουσίαςΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο), Ράνια Αικατερινάρη.

Σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ, η κ. Αικατερινάρη έκανε λόγο για πολλές παρερμηνείες.

«Είναι προφανές, βάσει της κοινής λογικής αλλά και της σχετικής νομοθεσίας, ότι αρχαιολογικά μνημεία, αλλά και μια σειρά από άλλες ειδικές κατηγορίες ακινήτων όπως αιγιαλοί, παραλίες, περιοχές Natura, δασικές εκτάσεις κ.α. εξαιρούνται και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης.

»Αν κάποια διαθέσιμα στοιχεία είναι ανελλιπή ή μη επικαιροποιημένα στις βάσεις δεδομένων του κτηματολογίου, είναι ώρα να δουλέψουμε για να το αλλάξουμε -για παράδειγμα, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν κυρωθεί ακόμη όλοι οι δασικοί χάρτες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο.

»Συνεπώς το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ και σε αυτό δεν χωρούν παρερμηνείες».

Η ίδια επεσήμανε ακόμη ακόμη ότι η ΕΕΣΥΠ συνεχίζει τους ελέγχους, ώστε να έχει στα χέρια της ένα καθαρό και αξιοποιήσιμο χαρτοφυλάκιο.

«(…) Για δεκαετίες, δεν υπήρξε η καταγραφή και η επικαιροποίηση των απαιτούμενων στοιχείων σε ενιαία βάση δεδομένων.

»Πρόκειται όπως καταλαβαίνετε για ένα τεράστιο έργο με σημαντικές δυσκολίες (…) Σήμερα, σημαντικό τμήμα της δημόσιας περιουσίας είτε είναι καταπατημένο είτε παραμένει ανεκμετάλλευτο και απαξιώνεται, να το πω απλά, “ρημάζει” και η αξιοποίηση μπορεί να αποδώσει πολλαπλά οφέλη, να δώσει πνοή ανάπτυξης και επενδύσεων, αλλά και να εκμεταλλευτεί δυνατότητες συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή συνεργασιών με τις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για τους στόχους εσόδων της διετίας, η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου σημείωσε:

«Το ΤΑΙΠΕΔ, ως άμεση θυγατρική της ΕΕΣΥΠ, προχωρά μεθοδικά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης, με τα σωρευτικά έσοδα του προγράμματος έως και το τέλος του 2017 να ανέρχονται σε 4,8 δισ. ευρώ.

»Το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του, με ημερομηνία 5 Ιουνίου 2018. Για το 2018, έχει τεθεί ως στόχος τα 2 δισ. σε έσοδα».

Σχετικά άρθρα