Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Τσακαλώτου για Ν.Δ.: Έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό

Οργή Τσακαλώτου για Ν.Δ.: Έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νέα Δημοκρατία, Συνταξιούχοι,

Σε υψηλούς τόνους απαντά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με τους ισχυρισμούς της ότι για τη λύση του ασφαλιστικού ποντάρει στον θάνατο των συνταξιούχων άνω των 70 ετών.

«Η Ν.Δ. ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι». Όπως, τέλος, διαπιστώνει ο υπουργός η Ν.Δ. δεν έχει αγγίξει ακόμα τον πάτο.

«Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η Ν.Δ. και οι εφημερίδες της», σημειώνει ο Ευκλ. Τσακαλώτος απαντώντας στη σημερινή επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις προσπάθειες ακύρωσης των συμφωνημένων περικοπών στις συντάξεις.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων».

Η Νέα Δημοκρατία απ’ την πλευρά της «βλέπει» παιχνίδια στην πλάτη «μελλοθανάτων».

Σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών την Πέμπτη στο Λονδίνο, όπου εμφανίζεται να αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο.

Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Σχολιάζοντας η Ν.Δ. υποστηρίζει πως «τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών».

«Έτσι, λοιπόν», κατά την Ν.Δ, «δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις.

»Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

Σχετικά άρθρα